www.pixabay.com

Varsinkin aiemmat sukupolvet ovat halunneet omistaa asuntonsa ja autonsa. Tämän lisäksi on haalittu myös muuta omaisuutta esim. kesämökki. Rahaa on myös säästetty nuukailemalla aivan kaikesta. Myös ihan tavalliset työläiset ovat näin pystyneet jättämään pienen perinnön jälkeläisilleen.

Minun isovanhempani ovat myös näin toimineet. Sen takia tiedänkin hyvin, miten minäkin olisin voinut toimia, jos vaan olisin kokenut sen itselleni tarpeelliseksi. Ei ole siis esimerkin puutetta, että minulla ei ole merkittävää omaisuutta 42-vuotiaana.

Minä en halua omistaa asuntoa, autoa enkä mitään muutakaan. Minun mielestäni omistamisessa on vain huolta ja lisämenoja. Ja omia lapsiani kun ajattelen niin kummallakin heistä on mahdollisuus kerryttää itselleen mittava omaisuus elämänsä aikana, jos näin haluavat. Kummallakin pojalla on loistava matematiikkapää, joten osaavat laskea tarkkaan, mihin rahansa laittavat. Ei ole minun huonolla esimerkilläni mitään merkitystä. Todennäköisesti haluavat tehdä asiat ihan eri tavalla kuin minä. Huonosta esimerkistäkin siis oppii.

Monet ihmettelevät, miten voin olla niin tyytyväinen elämääni, vaikka minulla ei ole mitään muuta kuin velkaa. Se varmastikin johtuu siitä, että minun ei tarvitse yhtään murehtia kiinteistöjeni, autojeni eikä minkään muunkaan arvoa eikä kuntoa. Voin vaan olla ja elää kuluttaen vähät rahani niin kuin itse milloinkin haluan. Ja velkoja on ihan turhaa murehtia. Eivät ne häviä murehtimalla vaan töitä tekemällä. Ja minähän teen tietenkin töitä. Siinä voin ainakin olla hyväksi esimerkiksi.

Minun mielestäni siis ihminen, jolla on omaisuutta ei ole yhtään sen parempi kuin sellainenkaan, jolla on vain velkaa. Mitäänhän täältä ei hautaan mukaansa saa kuitenkaan. Ja lapset voivat aina kerryttää itse itselleen omaisuuden, jos sellaisen haluavat.

En ole kateellinen toisten omaisuudesta. Älä sinäkään ole minun veloistani! Sinun lukijani ei tietenkään kannata ottaa yhtään velkaa. Älä aja itseäsi sellaiseen velkakierteeseen, missä minä olen. En suosittele sitä kenellekään! Ole vain tyytyväinen omaan tavalliseen ehkä vähävaraiseenkin elämääsi. Ja nauti niistä kaikista pienistä asioista, jotka ovat täysin ilmaisia.

Ei ole huono ihminen sellainenkaan, jolla ei ole säännöllisiä työtuloja eikä pääomatuloja. Elämässä oikeasti tärkeätä on rakkaus ja toisista välittäminen. Ei se kuinka paljon sinulla on rahaa tai omaisuutta. Tokihan raha helpottaa elämää, mutta kyllä on yksinäistä, jos ei ole ketään kenen kanssa jakaa miljoonansa. Muistakaa siis ennen kaikkea rakastaa!

 

 

Kommentit (4)

Jep
5/4 | 

Tämä blogi ja nämä velka, raha-asiat kiertää kehää. Jankutat aina niistä.

Vierailija
7/4 | 

Älä Sanna luovuta vaan pidä tätä blogiasi! Olet sanonut, että tämä on sinulle myös ns. terapiablogi.

Sanonta: "Karavaani kulkee ja koirat haukkuu."

Minä tykkään lukea sinun juttujasi, koska mulla on vähän samanlainen elämänasenne. Olen toki sinua vanhempi, mutta ymmärrän asenteesi ja pointtisi siihen, miksi kirjoitat mitä kirjoitat.

Simuel
8/4 | 

Kyllä vuokralla asuva on kakkosluokan kansalainen, sen huomaa niiden puheista jotka "hallitsevat elämänsä" eli asuvat omistusasunnossa (=pankin) ja ajavat hienoilla autoilla (=leasing). Ei aina itse kelpaa edes kaveriksi, kumppanuudesta puhumattakaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat