www.pixabay.com

Tänään minun elämässäni on ajankohtaista miettiä lapsen palkitsemista hyvistä arvosanoista. En siis koskaan ole palkinnut lapsiani heidän hyvistä arvosanoistaan. Silti he vaan ovat aina pärjänneet hyvin koulussa. Ja katselleet vierestä, kun luokkakaverit ovat saaneet palkkioita vanhemmiltaan suorituksistaan. Luulen, että tästä vieressä seuraamisesta on vain tullut enemmän kunnianhimoa ja halua saavuttaa aikuisena parempi palkkataso kuin äidillä. Ja toivon todella, että he sen paremman palkkatason saavuttavatkin.

Minulla ei olisi todellakaan ollut varaa antaa lapsilleni rahaa hyvistä arvosanoista. Minä olen joutunut aina miettimään, että mihin rahani laitan. Olen pystynyt ostamaan lapsilleni ruokaa, perusvaatetta ja jotain ajanvietettäkin, mutta palkitsemiseen rahani eivät ole riittäneet. Mielestäni en ole ollut huono äiti, vaikka rahani ovatkin olleet aina vähissä.

Olen kyllä kehunut poikiani heidän saavutuksistaan ja olen ylpeä heistä. Molemmista pojista onneksi esim. aistii sen, että heillä on hyvä sydän ja he eivät halua tehdä kenellekään pahaa. Ikinä en ole joutunut heidän takiaan häpeämään huonoa käytöstä koulussa tai muuallakaan. Ja mikä parasta he eivät ole ikinä vinkuneet minulle, että tarvitsevat rahaa. Kumpikin pyrkii pärjäämään omillaan niin hyvin kuin vain pystyy. Autan toki tarvittaessa, mutta ei minullakaan mitään isoja summia jaettavaksi ole vieläkään.

Sitten se syy, mikä sai minut kirjoittamaan tämän tekstin. Tänään on julkaistu syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset. Kuopus kirjoitti englannista Laudaturin ja biologiasta Eximian. Onnea siis hänelle näistä erittäin hyvistä arvosanoista. Juhlia ei vielä ole. Keväällä hänen urakkansa jatkuu vielä neljällä aineella. Laudatureihinhan hän tietystikin tähtää. Kannattaa hankkia mahdollisimman hyvät arvosanat, jotta pääsee heti lukion jälkeen opiskelemaan ja pois äidin helmoista. Se on oikeata nuoren aikuisen elämää.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Ei tarvitse palkita. Jos poikasi ovat hyvin menestyneet, niin sehän olisi ollut loputon suo. Kyllä he ymmärtävät realiteetit.

Hyvät tulokset pojallasi. Onnea jatkoonkin!

K

Vierailija
2/4 | 

Aivan upeaa! Saat ollakin ylpeä pojistasi.

Ei arvosanoista mielestäni tarvitse palkita. Kyllä hyvät arvosanat voi saada ilman rahallisia palkintojakin, olette siinä hyvä esimerkki.

Ihan mielenkiinnosta: Olitko myös itse hyvä koulussa?

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Olin ihan sellainen keskinkertaisen hyvä koululainen. Jos olisin ollut yhtä hyvä kuin pojat niin olisin jossain paremmin palkatussa työssä kuin nyt. 🤔

Mutta ihan hyvä näinkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat