www.pixabay.com

Loppuvuodesta onnistuin järjestelemään raha-asioitani ja kokonaisuudessaan viime vuosi näytti jäävän vähän plussan puolelle. Hyvä näin, sillä alkuvuodesta useimmille meistä tavallisista kuluttajista on kertynyt yleensä paljon erilaisia maksuja maksettavaksi. Minulla ainakin on niitä riittänyt. Ja tällä hetkellä tilanteeni on jälleen se, että odottelen seuraavaa tiliä, joka tulee parin viikon päästä. Ruokaa minulla on onneksi rahaa ostaa ja luottokortit turvaavat tilanteeni mahdollisten yllätysmenojen varalta.

Sain kyllä ihan suhteellisen hyvän tilin, mutta silti tammikuun kirjanpitoni jää miinuksen puolelle. On ollut sähkölaskua ja vakuutusmaksua jne. Ja kyllähän lomaillessa rahaa kuluu eri tavalla kuin, jos on vaan koko ajan töissä. Mutta mitäpä näistä. Ne kuuluvat normaaliin tavallisen ihmisen elämään. Silloin, kun ihmisellä on edes jonkinlainen elämä niin hänellä yleensä myös kuluu rahaa. Jos ei elä elämäänsä niin rahaa jää kyllä hyvin säästöön.

Velkojani olen lyhentänyt minimimaksua enemmän. Yhtenä tavoitteenani onkin tänä vuonna maksaa velkoja joka kuukausi pois enemmän kuin minimilyhennyksen verran. Nyt on parempi tilanne velkojen suhteen, kun niitä on vain se muutama jäljellä. On vähemmän korko-ja lainanhoitomenoja. Kyllä nämä velat joskus tulevat maksetuksi. Ei minun niitä tarvitse yhtään murehtia. Nehän eivät kuitenkaan periydy lapsilleni.

Veloistani huolimatta olen päättänyt laittaa joka kuukausi vähän rahaa säästöön niin, että en pääse näihin rahoihin käsiksi vielä moneen moneen vuoteen. Olen minimoinut shoppailun ja muun turhan kuluttamisen. Laitan ne rahat mieluummin jemmaan itselleni. Saan tyydytystä siitä, kun tämä summa joka kuukausi nousee suuremmaksi.

En pidä omaa tilannettani mitenkään toivottomana. Varsinkaan, kun lapseni eivät ole enää minusta riippuvaisia. He pystyvät rahoittamaan jo oman elämänsä työtä tekemällä, yhteiskunnan tuella ja opintolainalla. Ihan niinkuin minäkin olen aikoinaan aloittanut tekemään.

En ole saanut vanhemmiltani rahaa oman elämäni aloittamiseen. Jotain pientä tukea ehkä, mutta en mitään isoja rahasummia tililleni niinkuin jotkut toiset. Kylläpä ovatkin helpolla päässeet.

Helmikuussa jatkan samalla tavalla kuin aiemminkin. Minimoin kulutustani, lyhennän velkojani ja laitan jemmaan vähän rahaa.

Parempaa taloustilannetta toivottelen teille kaikille!

 

 

Kommentit (1)

Harmony
2/1 | 

Tsemppiä! Samaa yritän minäkin.. Mutta aina tulee joku yllärimeno, kuten lapsen urheiluvamma ja sen leikkaus ja talous pyllähtää. Säästöjä ei ole, mutta paljon vanhaa taakkaa on maksettu ja valoa näkyvissä. Miehen tulot ovat vaihtelevat, joten mitään ei voi suunnitella. Mutta minulle riittää, jos peruselämä pyörii.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat