www.pixabay.com

Syyskuun tili tuli tänään. Tili oli vähän pienempi kuin nyt kesällä olen tottunut saamaan. Minulla on  kaksi seuraavaa viikkoa lomaa ja rahaa tulee kulumaan tavallista enemmän. Lisäksi tiedostan, että lokakuun tili tulee olemaan vielä pienempi kuin syyskuun, joten tällä hetkellä tuntuu tarpeelliselta alkaa olla tarkempi kuluttamisessa.

Nyt kun poika täytti 18 vuotta niin Kela ei maksa minulle enää elatustukea. Tämä pieni kuukausittainen raha on mennyt aina ruokaostoksiin. Täytyy vaan tottua siihenkin, että en saa sitä enää. Onneksi summa ei ole ollut yhtään isompi. Kyllä olisi vaikeampaa tottua olemaan ilman esim. 500 eur elatusmaksua. 

Olen yrittänyt puhua pojalle, että hakisi itselleen jotain pientä työtä. Ehkä hän vielä yllättää minut menemällä töihin. Toki pitää muistaa, että ylioppilaskirjoitukset ovat tällä hetkellä tärkeämmät kuin tienaaminen. Pärjätään kyllä ilman, että poika käy töissä.

Aion myös alkaa taas järjestellä velkojani. Olen pohtinut, että saako minun tilanteessani oleva henkilö ehkä taloudellisempia lainoja, kun ei ole enää yhtään alaikäistä huollettavana. Toivon ainakin niin. Onhan maksuvarani tällä hetkellä korkeampi. Esim. jos olisin ulosotossa tällä hetkellä niin palkasta jäisi käteen ehkä n. 500 eur. Sillä summalla ei kylläkään saa edes vuokraa maksettua.

Eli siis syyskuussa ei ole mitään hätää rahan suhteen, mutta alan jo ennakoida, että lokakuu tulee olemaan tiukempi. Minulla on onneksi paljon kaikkea, missä voin alkaa säästää. Ainakin ruoassa voi säästää. Ja harrastuksiakin voin karsia. Alan olla tarkempi.

Miltäs sinun syyskuusi näyttää?

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hyvältä näyttää vaikka on aina olleet pienet tulot. Olen osannut elää tulojeni mukaan enkä ole velaksi reissaillut ulkomailla tai muutenkaan tehnyt velkaa

Vierailija
2/6 | 

Syyskuussa pitää olla tarkka kulutuksessa. Aion ottaa viikon palkatonta, joten se näkyy lovena kukkarossa. Matka on haaveilemani, joten en harmittele rahanmenoa. Tässä kuussa teen ruokaostokset harkiten. Joudun varmasti ostamaan matkalle joitakin varusteita, kuten uuden matkalaukun. Tämä syö jonkin verran kassaa. En joudu ottamaan velkaa matkan vuoksi, koska olen säästänyt ko. summan.

Vierailija
3/6 | 

Mä näkisin, että niiden velkojen järjestely on ihan turhaa; ei ne järjestelmällä mihinkään katoa. Sen sijaan esim. Lumipallometodilla ne oikeasti voisi kadota. Eli oikein lämpimästi kannattaa laskea miten veloista voisi päästä eroon mahdollisimman nopeasti! (Eikä maksaa pt:lle sellaisesta minkä sä jo tiedät ja osaat.) Koska velaton elämä on oikeasti mahtavaa!

Vierailija
4/6 | 

Minulle ei oikein avaudu tämä sinun blogisi punainen lanka!? Ovatko kulutusluotot otettu elämisen tueksi, joita nyt makselet pois?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat