www.pixabay.com

Minä olen lihava. Olen ollut koko elämäni ja luulen, että tämä asia ei minussa tule muuttumaankaan ainakaan kovin helposti. Suurimman osan ajastani en ehdi ajatella koko asiaa eikä minulla oikeastaan ole juuri mitään vaivojakaan, jotka muistuttaisivat minua lihavuudestani. Labra-arvotkin ovat aina olleet hyviä.

Aina silloin tällöin joku huomauttaa minulle asiasta. Usein se on potilas. Näistä en juurikaan välitä. Osaan suhtautua niihin eri tavalla kuin joidenkin muiden sanomisiin. Ja mitä sitten, vaikka joku sanoisikin minulle ääneen sen tosiasian, että olen lihava. En minä hoikka ole koskaan kuvitellut olevanikaan. 

Miksen sitten tee mitään sille, että olen lihava. Voi, kun se olisikin niin helppoa, että tuosta vaan sormia napsauttamalla ylimääräiset kilot katoaisivat. Mutta kun ei vaan ole. 

Olen elämäni aikana useita kertoja laihduttanut. Olen laihtunutkin, mutta joka laihdutuskerran jälkeen on vaan tullut lisää kiloja. Aina pitkällinen itsensä kurissa pitäminen minulla johtaa jostain syystä ahmimiseen.

Laihdutus loppuu minulla aina johonkin terveysongelmaan. Uupumus tai rytmihäiriöt esim. Terveys ei siis menekään parempaan suuntaan vaan heikkenee. Eikös pitäisi olla juuri päinvastoin? Tästä syystä olen ollut pitkään haluton laihduttamaan. En halua mitään uutta terveysongelmaa.

Miksen sitten saisi olla tämänkokoinen kuin olen? Niin kauaa, kun en kuluta terveydenhuollon resursseja lihavuudellani, on se minun oma asiani. En käy lääkärissä joka vuosi enkä ole pois töistä sairauden vuoksi kuin hyvin harvoin ja silloinkin aina vaan muutaman päivän kerrallaan.

Hyvää oloa pyrin pitämään yllä syömällä koko ajan vähemmän sokeria, suolaa ja rasvaa. Syön paljon kasviksia ja juon vettä. Pyrin myös liikkumaan edes jonkin verran. Lihaskuntoa haluan pitää yllä. Nukkumiseen voisin panostaa nykyistä enemmän.

Enkö sitten voi olla ihan tyytyväinen näin? Mitä olet mieltä?

Kommentit (5)

Vierailija
6/5 | 

Kyllä saa. Minua toisen painoasiat alkavat vaivata vain siinä tilanteessa, kun ihminen puhuu jatkuvasti itsestään alentuvaan sävyyn ja moittien. Tulee itsellekin vaivaantunut olo ja paha mieli toisen puolesta, kun hän ei pysty arvostamaan itseään.

Vierailija
7/5 | 

Todellakin ja on hienoa jos on tyytyväinen oloonsa! Itse taas olen paljon sairaana ja joudun usein käymään lääkärilläkin, vaikka olen normaalipainoinen. Ei siis ole painosta kiinni, enkä toisaalta toivo että siitäkään syyllistetään. Terveysasiat on sellaisia, ettei niitä voi aina kontrolloida, vaikka kuinka haluaisi. Nautitaan siitä mistä voidaan ja annetaan toistenkin nauttia.

Käyttäjä28993
Liittynyt24.1.2019
8/5 | 

Itse ajattelen että jokaisen paino on ihan oma asia johon muut eivät voi /saa puuttua.

Ryhti kuntoon ja eteenpäin,itseä arvostaen.

Vierailija
9/5 | 

Pieni lihavuus on täysin ok, jos se ei haittaa työtä, vapaa-aikaa, harrastuksia jne. Sairaalloinen lihavuus vaatii taas jo terapiat ja paljon työtä pääkopan kanssa. Silloin ei pelkillä ravintovalmentajan neuvoilla tervehdytä.

Vierailija
10/5 | 

Jos ihminen itse on tyytyväinen painoonsa, oloonsa ja eloonsa kaikin puolin niin mikäs sen parempi!!! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat