Kuvat: www.pixabay.com

On mielenkiintoista tietää, paljonko toinen tienaa. Ja ainahan sitä on vähän kateellinen sille, joka tienaa sinua enemmän. Myös minä olen kateellinen toisten paremmista ansioista.

Minun tapauksessani paremmin tienaavat ovat yleensä myös korkeammin koulutettuja. Tiedän heidän myös tehneen paljon enemmän töitä ja uhrauksia sen paremman palkkansa eteen.

Itsekin voisin ehkä opiskella vielä lisää. Saadakseni vähän parempaa palkkaa.

Myös sinä voit vaikuttaa omaan palkkaasi opiskelemalla lisää. Sitten huomaat, miten paljon työtä toinen on joutunut tekemään sen paremman palkkansa eteen. Tulet myös huomaamaan, että verottaja muistaa ottaa oman osuutensa, siitä että tienaat paremmin.

Yksinhuoltajuus on heikentänyt omaa talouttani. Olen kuitenkin pärjännyt jotenkin.

Joskus olen törmännyt siihen, että ydinperheen vanhemmat saattavat olla kateellisia yksinhuoltajan saamista tuista. Tämä on mielestäni outoa, koska heillähän on kuitenkin kaksi aikuista taloudessa, mikä vakauttaa taloutta.

Minun puolestani jokainen saa käyttää rahansa niinkuin parhaaksi näkee. Ja mielestäni minulla on myös oikeus tähän. Ei minua kiinnosta, miten paljon jonkun eväät ovat maksaneet ja paljonko kenelläkin on säästössä rahaa.

Itse en todellakaan ole täydellinen rahankäyttäjä. Olen tehnyt paljon virheitä. Mutta myös pyrkinyt selviämään niistä omin avuin. 

Lapseni eivät toivottavasti tee samoja virheitä. Kannustan heitä hankkimaan paremman koulutuksen kuin minulla. Ovat myös oppineet olemaan vaatimattomia kun en ole yrittänyt elää yhtään sen loisteliaammin kuin mihin on ollut varaa.

Toivon vielä saavani maksettua kaikki velkani pois ja ehkä sijoittavani rahaa niin, että vanhuuteni ei olisi liian ankea. Eläkkeethän on pieniä ja mistä sitä tietää, onko niitä ollenkaan silloin, kun itse jään eläkkeelle.

Parempaa taloudellista vointia teille kaikille!

Onko sinun mielestäsi sopivaa puhua toisten rahankäytöstä?

 

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Ei se kyllä aina mene niin, että opiskelemalla lisää palkka nousee. Korkea koulutus ei takaa isoa palkkapussia, joskus vähemmällä koulutuksella pääsee ammattiin, jossa tienaakin enemmän kuin joku korkeammin koulutettu. 

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Ajattelin tietenkin omasta tilanteestani lähtien. Minun täytyy opiskella, jotta saisin mieluisan parempipalkkaisen työn.
Useimmiten on näin ainakin naisvaltaisilla aloilla.

Vierailija
2/4 | 

"Myös sinä voit vaikuttaa omaan palkkaasi kouluttautumalla lisää. Sitten huomaat, miten paljon työtä toinen on joutunut tekemään sen paremman palkkansa eteen."  Tämä kohta kirjoituksestasi oli kommenttini lähtökohtana ja se on aika karkea yleistys. Toki ymmärrän, jos omalla alallasi on mahdollisuus kouluttautua lisää ja sitä kautta edetä uralla ja saada parempaa palkkaa. Mutta tällainen urakehitys ei ole kaikilla aloilla mahdollista, etenkään naisvaltaisilla aloilla. Sitten voi tietysti vaihtaa alaa kokonaan ja suunnata kohti parempipalkkaisia apajia, mutta sekin vaatii mm. tiettyä taloudellista tilannetta mahdollistuakseen, toki myös muuta. Tämä nyt lipsahti vähän sivuraiteille varsinaisesta aiheestasi, mutta oli pakko kommentoida tuota kohtaa kirjoituksestasi, jossa oli mielestäni hieman tuollaista mustavalkoista ajattelua. Mutta hyvä aihe sinulla, raha ja palkka puhututtaa aina :)

Nimim. tykkään työstäni, mutta en palkkapussini laihuudesta (jota en paksummaksi saa, vaikka lisäkouluttaisin itseäni. Alaa en halua vaihtaa, tyydyn siis laihuuteen)

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Ei oikein tosiaan ole varaa opiskella enempää. Velat on kuitenkin ensisijaiset hoitaa. Ja muutakin elämää pitää olla kuin työhön liittyvä opiskelu. Tällainen tilanne minulla.

Taidan minäkin tyytyä tähän mitä minulla nyt on.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat