Olin nyt viikonloppuna Mindfulness-kurssilla täällä kotikaupungissani. Olin lauantaiaamuna ihan väsynyt ja voimaton. Mutta tunsin kuitenkin kuinka mieltä virkistävä tämä kurssi oli. Tänään sunnuntaina tunnen olevani todella hyvin palautunut ensimmäisestä työviikosta.

 Ensimmäinen työviikko loman jälkeen päättyi perjantaina stressaavasti. Koin, että minulle kasautui ihan liikaa työtä. Monta asiaa olisi pitänyt hoitaa yhtäaikaa. Tämä on hyvin tyypillistä nykytyöelämässä. Aina pitäisi olla tehokas, analyyttinen ja looginen. Kuinka helposti tähän uupuukaan. Varsinkin, kun omaa suhteellisen hyvän työmoraalin ja osaa hoitaa monenlaisia tilanteita ja asioita jne.

Sitten vähän tarkemmin Mindfulness-asiaa. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut tästä aiheesta. Olen tehnyt erilaisia meditaatioharjoituksia ja lukenut artikkeleita. Mindfulness on tietoista läsnäoloa ja hyväksyntää. Miten tärkeätä onkaan pysähtyä hetkeen ja olla läsnä juuri tässä hetkessä. Se on yllättävän vaikeata. Tässä kiireisessä maailmassa, jossa ihmistä revitään joka suuntaan. Työelämä on koko ajan hektisempää ja vaativampaa. Mutta sekään ei riitä, että työssä aherrat ja suoritat. Myös vapaa-ajalla pitää harrastaa ja kehittää itseään. Ei ole suotavaa vain olla ja istua sohvalla tv:tä tuijottamassa. Ihmekös sitten, kun niin moni uupuu kaikkeen tähän suorittamiseen.

Itse olen kokenut uupumuksen. Kun pojat olivat pieniä uuvuin heidän hoitamiseen ja kasvattamiseen. Totaaliyksinhuoltajan elämä on rankkaa. Kuitenkin olen saanut itse lapseni kasvatettua kunnon kansalaisiksi. Tästä olen erittäin ylpeä.

Olen uupunut myös työelämässä. Jouduin tekemään monta vuotta työtä huonossa työyhteisössä. Jouduin ottamaan koko ajan huomioon toisten sairaudet jne. Se oli rankkaa. Jouduin tekemään työtäni tavalla, jota en arvosta enkä hyväksy. Mutta jostain minun piti saada rahaa, että joskus voisi tehdä muutakin kuin istua kotona katsomassa televisiota.

Aion nyt ottaa meditaation jälleen osaksi päivittäistä elämää. Keho ja mieli kaipaavat jatkuvaa huoltoa.❤

Pohdin, että minun pitäisi käydä 2x salilla, tehdä 2x aerobinen treeni ja 2x kehonhuoltoa viikossa. Kuinka moni 40 v täyttänyt nainen oikeasti pystyy näin paljoon liikuntaan. Mäkään en pysty, vaikka mulla on suhteellisen isot ja helppohoitoiset lapset! On niin paljon muutakin tekemistä vapaa-ajalla kuin liikunta. Haaveilen kuutenkin jatkuvasti pystyväni tähän.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat