www.pixabay.com

Tällainen ajatus tuli tänään mieleeni. Itselle taas ajankohtaista, kun kuopus täyttää 18 v syksyllä. Esikoisen kohdalla seurasin hänen rahankäyttöään 21 vuotiaaksi asti. 

Tällä kertaa olen ajatellut, että en aio seurata kuopuksen rahankäyttöä enää sen jälkeen, kun täyttää 18 vuotta. 

Minun poikieni kohdalla tämä on ollut ihan turhaa hommaa minulle. Ja mikäs minä olen heitä arvostelemaankaan. Tehkööt rahoillaan mitä haluavat.

Kyllä on taas vähän vapaampi olo, kun pystyy olemaan kontrolloimatta tätäkin asiaa. 

Mitä mieltä sinä olet tästä?

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Ohjata ja neuvoa voi kohteliaasti täysi-ikäisten lapsiensa rahankäyttöä, mutta ei kuitenkaan liikaa puuttua siihen. Ovat jo kenties saaneet kotoaan mallin, miten rahaa viisaasti tai holtittomasti käytetään.

Voidaanko ottaa kulutusluottoa tai lainaa kaikkeen turhuuteen miten sattuu. Minulla olisi kyllä vähemmän vapaa olo, jos lapseni ottaisivat lainaa tai käyttäisivät rahojaan ihan huolettomasti ja ajautuisivat velkoihin ja ahdinkoon.

Nämä ovat vaikeita asioita. Ainakin pitäisi neuvoa talouden pidossa, että jos ottaa herkästi lainaa, se on myös maksettava takaisin.

"Velka on veli otettaessa, mutta veljenpoika maksettaessa."

Äiti
4/2 | 

Ei pidä seurata, mutta voi. Meillä 21v.poika on kiinnostunut rahasta, sijoituksista, aspista, rahastoista. Lukee ja seuraa alaa. Miltei päivittäin vaihdamme ajatuksia aiheesta ruokaillessa tai aamupalalla. Keskustelu auttaa nuorta laajentamaan tietoutta säästämisestä sekä kuluttamisesta. Hyviä vinkkejä saadaan itsekin ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat