www.pixabay.com

Olen oppinut saamaan palkan tililleni aina joka kuukauden 15. päivä. Aiemmin pidin tätä itsestäänselvyytenä. Eihän palkka voi jäädä tulematta tai hävitä tililtä. Palkka on jotain pyhää, mihin muut eivät saa koskea.

Säännöllinen palkka luo turvallisuuden tunnetta ja jatkuvuutta. Palkan avulla maksat vuokran, sähkön, vakuutukset, ostat ruokaa perheelle jne. Ilman palkkaa elämä on hyvin erilaista. Vaikeampaa. Tiedän tämän, koska minulla ei aina ole ollut palkkaa, silloin nuorempana, kun opiskelin ja hoidin lapsia kotona. 

Syyskuussa palkkapäivänä minut ryöstettiin. Minun kortillani oli ostettu amerikkalaisessa verkkokaupassa 2000 dollarin arvosta jotakin. Onneksi summa oli niin älytön. Pankin tekoäly oli hälyttänyt ja korttini suljettu. Korttini oli kopioitu jossakin.

Järkytyin todella paljon. Tämä oli jotain sellaista, mitä ei kuvitellut koskaan tapahtuvan itselleen. Aloin järjestellä asioita. Tein rikosilmoituksen ja otin yhteyttä vakuutusyhtiö mysafetyyn. Minulla on korttivakuutus. Tämä asia helpotti suunnattomasti oloani ja olinkin suhteellisen rauhallinen.

Tilanne ratkesi kuitenkin onneksi nopeasti ja onnellisesti. Seuraavana aamuna rahat olivat palautuneet tililleni. Verkkokauppa oli purkanut kortillani tehdyn oston. 

Lokakuussa olin ihan peloissani, että taas tapahtuu jotain palkkapäivänä. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt.

Kunnes tuli tammikuu. Ja organisaatiomuutos työpaikalla. Palkanlaskennassa oli minun kohdallani tapahtunut paha moka. En saa kokonaista tiliä maanantaina. Minun peruspalkastani oli ulosmitattu 500 eur, vaikka minulla ei ole mitään ulosotossa. Ulosotto lupasi palauttaa rahat minulle heti, kun saavat ne heidän tililleen.

Tämän lisäksi meillä kaikilla oli oudot palkkalaskelmat. Kaikki joutuivat pelkäämään, että tili ei tulekaan maanantaina!

Ja tammikuussa lomailevat joutuvat odottamaan lomalisiään kuun loppuun!

Minä pelkään varmaan koko viikonlopun, että tilini onkin jostain syystä tyhjä maanantaina. Olen monella tapaa riippuvainen palkasta. 

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat