www.pixabay.com

En muista, että vapusta olisi ikinä puhuttu kulutusjuhlana. Jälkikäteen ei mietitä, että kuinka kalliiksi vappu taas tulikaan. Johtuisiko siitä, että vappu on perinteisesti aina ollut ylioppilaiden ja työläisten juhla. Vappua siis juhlivat eniten opiskelijat ja pienipalkkaiset työläiset. Ja heillä on usein pieni budjetti.

Lapsena vapussa tärkeitä olivat sima, serpentiinit, ilmapallot ja muu vappusälä. Yleensä silloin syötiin myös herkkuja. Ruokana taisi olla nakkeja. Televisiosta tuli usein jotain extrakatsottavaa tavallisen tarjonnan lisäksi. Muistan joskus nähneeni vappumarssin ja kuulleeni jonkun vappupuheenkin. 

Nuoruudessa vappuun liittyi usein alkoholinkäyttöä. Useimmiten olimme jossain ulkotiloissa juomassa siellä, missä muutkin. Eipä noista kerroista juuri muistikuvia ole jäänyt.

Joskus olen lähtenyt baariin vappuna. Vappuna ei yleensä kannattaisi lähteä baarikierrokselle. Silloin on kaikki paikat ihan täynnä. Ja yöllä joutuu jonottamaan taksia usein tosi pitkään. Vappuna voi olla yöllä tosi kylmää ja vaikka sataa kaatamalla vettä.

Nykyään vietänkin vappua mieluiten kotona tai töissä. Ostan kaupasta mieleistä syötävää ja juotavaa. Luen kirjaa, katson tv:tä ja menen aikaisin nukkumaan. Jos on töissä vappuna niin siinä tulee tienattua hieman lisiä.

Minulle vappu ei siis ole kallis juhla nykyään. Arvioisin vappuuni kuluvan alle 10 eur rahaa.

Aamulla tuhlasin. Ostin yhden Veikkauksen Vappu-arvan, joka maksoi 2 eur enkä voittanut sillä mitään.

Miten sinä vietät vappua ja paljonko kuluu rahaa?

Lopuksi toivotan kaikille lukijoille oikein hauskaa vappua! Juhlikaa varovasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat