www.pixabay.com

Koko marraskuun on ollut mielessä, että teen postauksen tästä aiheesta. Mutta nyt vasta tuntuu siltä, että oikeasti teen sen. Todennäköisesti tämä postaus tulee keräämään lukuisia kommentteja siitä, miten hyvät tulot minulla on ja mihin ikinä olen edes luottoja tarvinnut. Teen tämän silläkin uhalla, että tiedän jo etukäteen saavani näitä kommentteja.

Eli siis viime vuonna ( 2018 ) sain tuloja palkkatyöstäni sairaanhoitajana yhteensä 38942,53 eur. Monen mielestä tämä on iso summa, mutta minä joka olen elänyt tätä elämääni tiedän, että tiukkaa tekee noilla tuloilla, kun olet yksinhuoltaja. Rahat riittävät kyllä peruselämiseen, mutta siihen se sitten jääkin. Asumistukea ei esim. saa näillä tuloilla. Veroja maksoin koko vuoden 21,5 %.

Ansiotulojen lisäksi minulla on ollut 2 eur pääomatuloja v. 2018. En ole ihan varma, että mistä ne ovat kertyneet, mutta veikkaan, että S-Asiakasomistajuudesta jotenkin.

En valita tilanteestani tällä hetkellä. Velkani hoidan vähitellen pois. Joskus velkojen miettimiseen kyllästyy ja niistä haluaisi äkkiä eroon. Takaisinmaksu vie aikaa. En halua vetää itseäni liian kireälle. Haluan elääkin samalla. Mutta eihän minulla periaatteessa ole mikään kiire. Siihen on vielä 18 vuotta, kun olen 60 vuotias. Silloin siis tavoitteena olla velaton.

Sain muuten veronpalautusta tältä vuodelta 192 eur. Ne rahat käytin elämäni rahoittamiseen. Minulla kun on yleensä aina rahat vähissä jo pari viikkoa ennen palkkapäivää. Tässä suhteessa taidan olla aika tavallinen palkansaaja. Ylihuomenna onneksi taas on palkkapäivä.

Tänä vuonna olen tienannut jo enemmän kuin viime vuonna. Silti rahat ovat aina vaan vähissä. Mutta en valita siitä vaan olen kiitollinen, että minulla on työpaikka, vaikka työ minua aina välillä väsyttääkin. Väsymys kuuluu tavalliseen elämään ja siitä kyllä selviää lepäämällä tarpeeksi.

En anna raha-asioiden masentaa itseäni enempää ja en pohdi niitä enempää tällä erää. Seuraavan postauksen aihe siis jotain muuta!

 

 

Kommentit (5)

Yrittäjä
6/5 | 

Me tienataan miehen kanssa yrittäjinä yhteensä vuodessa tuon verran. Meillä on yksi lapsi ja asuntolaina. On tässä ihan hyvin pärjätty.

Inka
7/5 | 

Raha on jännä asia kun joku on hyvin onnellinen elämässään pienillä tuloilla ja toinen tarvitsee isot tulot saavuttaakseen saman onnellisuuden ja tyytyväisyyden asteen. Itse olen myös yksinhuoltaja ja yksin elätän itseni ja lapseni. Olen tyytyväinen omaan tilanteeseeni vaikka välillä saisi olla enemmän tunteja vuorokaudessa jotta pystyy antamaan tarpeeksi aikaa sekä työlle että lapsille. Omat vuositulot olivat siellä 50 000-100 000 € välissä.

Vierailija
8/5 | 

En oikeastaan ymmärrä, miksi julkaiset tulosi kaiken kansan nähtäväksi. Onko kyseessä se, että haluat kehuskella ansioillasi, vai mikä on pointtisi?

Yleensä kansalaiset eivät mielellään kerro tarkkaa summaa vuosiansioistaan. No jokainen tyylillään!

Kai sä olet veloton 60-vuotiaana, kunhan maltat elää tulojesi mukaan, etkä ota hetken mielijohteesta taas uutta luottoa.

Vierailija
9/5 | 

Mieheni tienasi saman verran kuin sinä. Minä 330000 euroa. Kaksi täysikäistä lasta. Kerran vuodessa pystytään tekemään jonkun tasoinen ulkomaanmatka, tänä vuonna ei päästy, kun oli lasten valimsumisjuhlaa ja kaikkea ylimääräistä. Oma ralo maksettu kahden vuoden päästä pois, näin ollen olen velaton 50 v. Kaksi autoa, vene. Olen tyytyväinen elämääni, välillä on ollut tiukkaa, mutta pärjätty on, ollaan onnekkaita kun ollaan terveitä koko perhe. Ja lasten koulutukset ollaan pystytty maksamaan sekä heidän harrastukset. Lapsilisät saatiin, eikä muita tukia olla saatu koskaan. Tehty molemmat paljon töitä, ei mitään ylimääräisiä vapaita eikä sairauslomia. Olen onnekas.

Vierailija
10/5 | 

Kiva kun kerroit tulosi.

Omat tuloni tulevat tänä vuonna olemaan hieman päälle 40 000 e. Pärjään tuloillani loistavasti, mutta se on tähän lisättävä, että en ole yksinhuoltaja. On helpompaa, kun on toinen jakamassa arjen kuluja.

Oletko koskaan käynyt juttelemassa esim. talousvalmentajan tms kanssa? Tai en tiedä, onko sellaisia, mutta jotainhan taloudenhoidossa on ”vialla” kun raha on koko ajan loppu. Ymmärrän tosiaan, että yksinhuoltajana joudut varmasti laskemaan rahat tarkkaan, mutta velkaantumisesi on huolestuttavalla tasolla. Noilla tuloilla pitäisi kyllä pärjätä, vaikkei suuria säästöjä olisikaan.

Toivotaan, että velkataakkasi pikkuhiljaa helpottaa. Toivon, ettet velkaantuisi ainakaan lisää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat