Kuvat: www.pixabay.com

Mielestäni ei ole mitään väärää siinä, että käyttää luottoja tasapainottamaan talouttaan.

Välillä tarvitsee enemmän rahaa. Joskus taas kulutus on hyvinkin pientä. Etenkin, kun teet pitkiä työputkia, et ehdi ostella niin paljoa.

Luotot helpottavat elämää ja tuovat turvaa. Ja luoton ottamisesta ei ole haittaa muille kuin itselleen. 

On paljon nolompaa pyytää rahaa sukulaisilta ja tuttavilta. Vielä nolompaa, jos et pysty maksamaan takaisin. Sinulta menee luottamus.

Luottofirmat ovat neutraaleja. Jos et pysty maksamaan takaisin, on sinulta mennyt vain luottotiedot. 

En kehoita ketään elämään velaksi. Paras tapa on tietenkin säästää ja sitten vasta ostaa. Luotolla eläminen on kallista. Mutta nykyään niin yleistä.

Käytätkö sinä luottoja tasapainottamaan taloutta?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Pakkotilanteessa pyytäisin mieluummin lainaa vanhemmiltani kuin luottofirmoilta. Luottoa en ottaisi muuten vain kuluttamista/shoppailua/matkustelua varten, vaan pitäisi olla todella sellainen tilanne, että rahaa tarvitsisi johonkin todella tärkeään. Minusta puolestaan olisi noloa, jos minulta menisi luottotiedot, pahempi se kuin etten jossakin hetkessä pystyisikään maksamaan vanhemmilleni. He varmasti ymmärtäisivät tilanteeni, koska en ole koskaan pyytänyt rahaa lainaksi turhan takia tai ylimääräisiin/tarpeettomiin shoppailuihin. Se ei veisi heidän luottamustaan minuun, he kyllä tuntevat minut.

En käytä luottoja tasapainottamaan talouttani, vaan pyrin tasapainottamaan talouteni siten, että käytän rahaa suhteessa tuloihin. Jos minulla ei ole rahaa, en shoppaile, reissaa tai kuluta muuten ylimääräistä. Jossain vaiheessahan luototkin on maksettava takaisin ja se tietää vähemmän käytettävää rahaa siinä tilanteessa. Jatkuva luottojen ottaminen kuulostaa täten aikamoiselta suolta. Toki joissain tilanteissa niiden käytön ymmärrän, joku iso hankinta tms., johon tarvitsee kerralla isomman määrän rahaa. Mutta kyllä niiden kanssa saa varmasti tarkkana olla!

Vierailija
2/6 | 

Et oikein taida handlata raha-asioitasi. Edellisissä kirjoituksissa "elät maltillisesti", et shoppaile, pidät tärkeänä maksaa velat pois. Rahaa ei ole ja sitten taas yhtäkkiä onkin ja voi ostaa kallista ruokakassi-ruokaa, mennä ulkomaille ja ottaa luottoa jne jne. Siinä "ei menetä kuin luottotiedot". Kovin ristiriitaista kaikenkaikkiaan.

Vierailija
3/6 | 

Luoton ottamiselle on perustelunsa, painavat sellaiset. Kun pesukone hajoaa, uusi on saatava - heti. Mutta Tästä tuskin on kyse tässä tapauksessa - pesukone hajoaa kerran viidessä vuodessa. Itse sanot, että luoton ottamisesta ei ole haittaa kuin itselle, ja tämähän se pointti onkin. Miksi haluat elää niin, että aiheutat haittaa itsellesi? Ei ketään kiinnosta muuta luoton ottamisesi, mutta sen tulisi kiinnostaa sinua. On ihmisiä, jotka elävät "itsetuhoista" elämää, ja tunnenkin jopa tällaisia. Minulla ei ole vastausta siihen, miksi jotkut näin elävät, eikä heillä usein ole itselläänkään. Mutta sanottakoon, että mielenkiintoinen ilmiö. Jotain siitä saa, ei sitä muuten tekisi.

Vierailija

No varmaan saa jännitystä elämään, jos itse aiheuttaa itselleen jatkuvat rahahuolet. Minä olen tarkka kuluttaja, mutta elämäni ei ole ollenkaan tylsää. Joka vuosi perheemme säästää matkakassan, ja kassan suuruudesta riippuen teemme upean tai vähemmän upean matkan. Joku voisi matkailla velaksi ja maksella sitä seuraava vuosi takaisin, mutta sama vaiva kummassakin: säästät tai maksat. Kyllä säästäminen on parempi. Maksamalla maksat korotkin, eli paljon kalliimmaksi tulee.

Vierailija
4/6 | 

Kyllä sinun aiemmista kirjoituksistasi on saanut sen kuvan, että rahasi ovat välillä niin lopussa, että centtejä joutuu laskemaan. Tai ainakin syytä siihen olisi.

En minä ainakaan pidä elämää tylsänä sen vuoksi, että rahat ovat tiukilla. Ei kuluttaminen ainoa autuaaksi tekevä asia ole (jos nyt on ollenkaan). Olisihan se tietysti hienoa matkustella pitkin poikin, mutta ei elämäni tylsää ole, vaikka en pitkin maita ja mantuja pääse reissaamaankaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat