www.pixabay.com

Monelle hoitoalan ammattilaiselle on tuttua kahden työn tekeminen. Arkisin hoidetaan päätyötä pelkällä peruspalkalla raataen. Ansaitut viikonloppuvapaat saattavat kulua keikkaillessa esim. vanhustenhoidossa. Tästä saa hieman lisiä, joista yleensä maksetaan yli 40 % veroa.

Verotusasia tulee muuttumaan vuoden alusta niin, että on vain yksi veroprosentti kaikelle tienaamiselle ja pitää itse pitää huolta tulojen kokonaismäärästä. Mielestäni on aika karua maksaa päätyöstään esim. 30 % veroa. Lisätienestejä voi olla mahdoton täysin ennustaa.

Itsekin olen tehnyt useampaa työtä silloin, kun minulla ei ollut vielä vakituista työtä. Saatoin tehdä pitkiä yli kahden viikon työputkia. Yritin tällä tavalla saada velkojani maksettua pois. Lopulta en jaksanut enää. Liian samanlainen työ viikon jokaisena päivänä on aivan liikaa kenelle tahansa.

Ja tärkeätä oli tietenkin viettää joskus aikaa kokonainen päivä omien lastensa kanssa. Kuinkahan moni yksinhuoltajaäiti tai isä joutuu juurikin tekemään useampaa työtä? Ja usein näissä tapauksissa lapset eivät edes tapaa toista vanhempaansa. Minulla vanhemmat ja sisarukset auttoivat lasten kanssa.

Tällä hetkellä en ole yhtään sillä fiiliksellä, että alkaisin taas keikkailemaan monessa eri paikassa. Nythän voisin toki tehdä niin paljon kuin jaksan, koska lapseni ovat isoja. Jotenkin vaan ei tunnu hyvältä idealta tehdä rankkaa hoitotyötä viikon jokaisena päivänä. Johtaisi kohdallani varmastikin burn-outiin ennemmin tai myöhemmin.

Oletko sinä tehnyt kahta tai useampaa työtä? Kerro kokemuksistasi.

 

Kommentit (4)

Memmu
5/4 | 

Olen tehnyt useita vuosia kahta työtä yhtä aikaa. Kun meni kolmas osa palkasta ulosottoon niin piti saada hieman lisää rahaa käyttöön ja samalla sai maksettua velat nopeammin pois. Nyt olen täysin velaton ja koen että kaksi työtä yhtä aikaa oli rankkaa, mutta todellakin kannatti. Tein kahden täysin erialan töitä, muuten ei olisi jaksanut.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
6/4 | 

Kahden eri alan työt tuntuukin heti jo vähän kevyemmältä. Mutta työ on aina työtä. Jos oikeasti tekee töitä niin kyllä ne tekijäänsä verottavat. Ehkä ei ihan joka päivä lisätöitä. Aina silloin tällöin on vapaapäivä paikallaan.

Vierailija
7/4 | 

Teen päivätyön lisäksi keikkaa kahteen paikkaan, neljälle eri osastolle. Yksinhuoltajana yhden työn tulot ei riitä. Välillä on niin loppu että itkettää, välillä itkettää kun keikkaa ei hetkeen ole ja rahat ei riitä. Työt itsessään ovat erilaisia ja pidän kaikista työpaikoistani.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat