www.pixabay.com

Tottakai olen huolissani ilmastonmuutoksesta. En vain usko, että me suomalaiset pelkästään voimme toiminnallamme pelastaa maapallon. Suomessahan kuitenkin on jo nyt tehty todella paljon asioita ilmaston eteen. Voi kunpa muuallakin oltaisiin yhtä innokkaita pelastamaan maailma.

Itse olen elänyt elämäni suhteellisen vaatimattomasti kuluttaen. Siis suomalaiseksi. Toki olen tehnyt kaksi kuluttajaa lisää maailmaan. Ja parin viime vuoden aikana olen lentänyt useamman kerran vuodessa. Tosin pisin lentomatka on ollut vain 6 h Teneriffalle ja takaisin tietty.

Arkielämässäni kuitenkin jätän keskivertoa pienemmän hiilijalanjäljen. En asu liian leveästi ja asuntoni ei ole superlämmin talvisin, minulla ei ole autoa vaan kuljen bussilla tai kävellen, syön usein ihan vaan kasvisruokaa, sähkölaskuni on pieni enkä ostele jatkuvasti uutta turhaa tavaraa.

Lentämiseni takia olen kuitenkin alkanut tuntea syyllisyyttä ilmastoasioissa. Luin jostain syyllistävän kirjoituksen, jossa lentäviä ihmisiä kehoitettiin maksamaan kompensaatiomaksuja lauseella " jos on varaa lentää niin on myös varaa maksaa kompensaatiomaksuja".

Kilttinä ihmisenä minä tietysti provosoiduin tästä sillä tavalla, että päätin alkaa WWF:n Ilmastokummiksi ja lahjoittaa 0,01% nettotuloistani eli 20 eur/kk ilmaston hyväksi. Pienellä summalla kuukaudessa saan syyllisyyden tunnettani edes vähän pienemmäksi. Ja ehkä voin myös vähentää lentämistäni. Ainakaan lasteni kanssa en enää aio lentää vaan kuljemme vähäpäästöisemmin jatkossa.

Oletko sinä huolissasi ilmastonmuutoksesta?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat