www.pixabay.com

Itse olen ollut aina huono nukkumaan päiväunia. Paitsi tietenkin yövuorojen jälkeen aamulla menen aina nukkumaan aamulla ja herään iltapäivällä. En miellä niitä päiväuniksi vaan minulla on silloin yö ja kunnon unet.

Olen monesti ollut vähän kateellinenkin toisille, kun he ovat osanneet mennä esim. työpäivän jälkeen nukkumaan pienet päiväunet ja sitten virkeänä touhuilleet kaikkea. Miesystäväni kyvystä nukkua päiväunia lomareissuillamme olen ollut myös kateellinen. Itse en vain ole saanut unta päiväsaikaan kuin harvoin. 

Olen kuitenkin kärsinyt univajeesta koko sen ajan, kun minulla on ollut lapset ja olen käynyt töissä eli siis toistakymmentä vuotta. Koko aikuisikäni. Arvelen ylipainoni johtuvan suurimmalta osaltaan tästä jatkuvasta univajeesta. Univajetta kertyy, kun on paljon aikaisia herätyksiä. Sen takia minua kauhistuttaakin, jos työvuorolistassa on useita aamuja peräkkäin. Minulle maksimi on kaksi aamuvuoroa putkeen. Onneksi minulla ei niitä ole viime aikoina ollutkaan liikaa.

Viimeisen vuoden aikana olen vähitellen huomannut oppineeni nukkumaan aina välillä päiväunia. Kompensoin niillä liian lyhyiksi jääneitä yöuniani. Huomaan tehokkuuteni parantuneen vapaa-ajallani. Nytkin kirjoittelen tätä postausta päiväunien voimalla. Kävin aamulla kosmetologilla ja kuntosalilla. Viime yönä en saanut unta ajoissa ja aamulla oli aikainen herätys. Nukuin siis taas univajettani pois. Nyt jaksan vielä lähteä ulkoilemaankin illaksi.

En välitä, vaikka päiväunien arvellaan kertovan ihmisen terveydentilasta. Minä nukun niitä täyttääkseni vajetta. Ihanaa, kun enää ei tarvitse kärsiä kroonisesta unen vähyydestä.

Onko sinulla univajetta? Nukutko päiväunia?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat