www.pixabay.com

Usea terapiaan haluava varmastikin miettii juurikin tätä kysymystä. Millainen terapeutti kannattaa valita ja mistä sellaisen löytää?

Itsekin mietin tätä paljon silloin, kun olin hakeutumassa terapiaan. Pohdin, että millaisen terapeutin tarvitsen. Ja millainen terapeutti on tarpeeksi turvallinen.

Tiesin toki, että itselläni ei niin suurta vaaraa terapeutin suhteen ollutkaan, koska minua suojaa oma ammatillinen identiteettini sairaanhoitajana. Minulle ei ole niin helppoa saada vahinkoa aikaan huonoilla ohjeilla jne. kuin esim. jollekin hyvin nuorelle ja haavoittuvalle henkilölle.

Itse valitsin terapeutin näillä kriteereillä:

  1. Hän oli Psykoterapiakeskus Vastaamon listoilla. Arvelin, että siellä on listoilla vain hyviä ja luotettavia terapeutteja ja ympäristö olisi turvallinen.
  2.  En tuntenut häntä entuudestaan
  3.  Hän oli sairaanhoitajapohjainen. Ajattelin sairaanhoitajapohjaisen terapeutin olevan sopiva itselleni. Mielestäni hyvä ja turvallinen valinta kenelle tahansa muullekin. Sairaanhoitajan kuuluu auttaa ja antaa oikeaa tietoa hoidettavilleen.
  4.  Terapeutillani oli myös paljon kokemusta ja koulutusta. Tämä vakuuttaa kyllä pahimmankin epäilijän.
  5.  Terapeuttini oli Kelan listoilla eli oli mahdollista saada Kelalta tukea terapiaan.
  6.  Keskustelu sujui.
  7.  En huomannut hänessä mitään epäilyttävää.

 

Minulla oli hyvä ja turvallinen terapiakokemus! Sain juuri sellaista ohjausta, kun tarvitsin. Moni asia elämässäni helpottui hänen avullaan.

Terapeutin valinnassa kannattaa luottaa omaan vaistoonsa. Jos joku ei tunnu hyvältä niin kannattaa kokeilla jotain toista. Kyllä sen sitten huomaa, kun löytää tarpeeksi hyvän terapeutin.

Onnea sinulle terapeutin valintaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat

Instagram