Kuvat: www.pixabay.com

Alkaa tuntua vähitellen siltä, että helteet ovat tulleet jäädäkseen. Loppua ei ihan heti näille helteille näyttäisi olevan. Ikävä kyllä yötkään eivät ole kylmiä vasta, kun elokuun puolella, joten kuumuutta riittää vielä pitkään.

Osa ihmisistä nauttii tästä, mutta varmastikin suurin osa kärsii jollain tavalla pitkään jatkuvista helteistä.

Suurimmassa vaarassa ovat pienet lapset, vanhukset, sydänsairaat jne.

Minun mielestäni helteellä on sallittua olla tekemättä yhtään mitään, mitä ei jaksa. Pakolliset työt on tietenkin hoidettava.

Tänään päätin jättää siivoamisen ja kuntosalikäynnin välistä. Kyllä niitä ehtii sitten taas viileämmällä säällä harrastaa.

Vältän ulkona liikkumista klo 11-15 välisenä aikana. Nytkin istun sohvalla kirjoittamassa tätä postausta tuulettimen pyöriessä vieressä. Jaksan sitten klo 15 jälkeen jo tehdäkin jotain.

Kohta haen kylmää juotavaa. Juoda pitää muistaa. Vesi on hyvää, mutta välillä tekee mieli kivennäisvettä tai Colaa.

Raskaita ruokia ei jaksa syödä. Salaatti ja jogurtti ovat hyviä helleruokia. Liedellä ja uunissa ei kannata ruokaa valmistaa näillä keleillä.

Yöllä pidän ikkunat auki ja päivällä ne kannattaa pitää kiinni. Samoin sälekaihtimet ja verhot ovat kiinni.

Nukuin ihmeen hyvin viime yönä. Vaikka nukuin eilen aamuvuoron jälkeen n. 3 h. 

Helle siis väsyttää ainakin minua. Ei kannata rehkiä yhtään ylimääräistä.

Nauttikoon ne, jotka kokevat helteen ihanaksi. Sillä aikaa minä odotan vaan, että lämpötila laskee ja että yöt viilenee. Normaali elämä jatkuu vasta sitten. Sitä odotellessa ei voi elää kuin päivän kerrallaan omaa jaksamista kuunnellen.

Olkaa varovaisia helteellä! 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat