www.pixabay.com

Tähän aikaan vuodesta voi olla vaikeata välttyä flunssapöpöltä. Flunssapöpöjä on joka puolella. Ihan missä vaan liikkuu ihmisiä niin siellä on pöpöjä. Harvempi meistä viettää niin eristäytynyttä elämää että niiltä välttyisi kokonaan.

Aina ei riitä, että peset käsiäsi jatkuvasti ja huolellisesti. Silti voit saada flunssan aina silloin tällöin. Näin on nyt käynyt myös minulle. Maanantaina illalla aloin aivastella taukoamatta. Mittasin lämmön ja huomasin, että minulla on kuumetta. Aivastelu oli tauolla yön ajan ja jatkui heti seuraavana aamuna. Ärsyttävää.

Olen tietysti pois töistä, koska mitenkäs teet aseptisesti sairaanhoitajan töitä, kun samalla aivastat muutaman kerran. Ja muutenkin, kun on kerran kuumetta, niin silloin pitää levätä. Parempi heti olla muutama päivä lepäämässä kuin että painattaisi kuumeessa ja sitten saisi jonkun ikävän jälkitaudin ja olisikin ihan parin viikon saikulla. Ja söisi taas yhden antibioottikuurin lisää vaan sen takia että ei tajunnut ajoissa levätä.

Mielestäni flunssasta selviää kaikkein nopeiten, kun tajuaa levätä. Nuku, lue kirjaa, katso tv:tä, jos jaksat. Minä kirjoitin tämän postauksen ajankulukseni ja menen nukkumaan kohta lisää.

Monet turvautuvat flunssassa apteekin kalliisiin oireita lievittäviin valmisteisiin. Itse en niihin usko. Minulla toimivat lämmin tee ja kuumeen alentamiseen Paracetamol. Nuo kalliit valmisteethan eivät paranna flunssaa. Ne vain lievittävät flunssan oireita.

En halua arvostella kenenkään tapaa sairastaa, mutta itselleni se ainoa oikea tehokas lääke flunssaan on lepo. Voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät levätä flunssaisina. Itselläni on kauhukuvana flunssan jälkitaudeista läheisen ihmisen sairastama sydänlihastulehdus. Tämän pelko saa minut aina flunssaisena lepäämään.

Jos flunssa ei mene ohi tai jo parannuttuaan palaa uudestaan, suosittelen lääkäriin menoa.

Nähdään!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat