www.pixabay.com

Raha on minulle tärkeää. Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. En siis väitä etteikö raha olisi minulle tällä hetkellä tärkeää.

Nuorempana pärjäsin vähemmällä rahalla kuin nykyään. Olin silti ihan onnellinen. Pystyin olemaan opiskelujen aikana tekemättä yhtään töitä ja olemaan pitkään kotona lasteni kanssa ennen kuin hakeuduin työelämään. Lasten ollessa pieniä, keskityin heidän kanssaan olemiseen. Koen, että elämäni on ollut melkeinpä onnellisinta silloin, kun lapset olivat pieniä. Vaikka se aika on tietty ollut tosi raskastakin aikaa. Elin omassa pienessä maailmassani, jossa oli hyvä olla. 

Tällä hetkellä käyn töissä ja saan siitä palkkaa n. 2000 eur/kk nettona. Tämä rahamäärä ei oikein tahtonut riittää lasten ollessa teini-ikäisiä. Osittain siitä syystä minulle on kertynyt velkaa. Tuolloin en todellakaan nähnyt vaihtoehdoksi alkaa keikkailla vapaapäivinä saadakseni lisätienestejä. Olin tuolloin todella uupunut kaikkeen. Työhön ja elämään. Olisin varmastikin tappanut itseni sillä työtahdilla.

Nyt kun lapseni ovat täysi-ikäisiä on tilanteeni helpottunut. Selviydyn laskuistani ja minulla on ollut varaa tehdä matkoja ja kaikkea sellaista, mitä nuorempana ei tullut tehdyksi. Velkaa minulla toki on, mutta selviydyn kyllä niistä tavalla tai toisella. Vaikka olenkin matkustellut niin silti olen koko ajan säästänyt monessa muussa asiassa. Asun halvasti, minulla ei ole autoa enkä ostele turhaa tavaraa.

Olen ihan onnellinen tällä hetkellä näillä tuloilla, mutta jos saisin joka kuukausi nettona 3000 eur niin olisin vielä onnellisempi. Elämä olisi tuolloin helpompaa. Ei tarvitsisi niin paljoa miettiä raha-asioita. Ehkäpä meille hoitajille vielä annetaan se tuntuva palkankorotus, minkä ansaitsemme!

Miten paljon sinä tarvitset rahaa ollaksesi onnellinen?

 

 

Kommentit (11)

Vierailija
12/11 | 

Itseäni kyllästyttää jo jatkuva samasta aiheesta jaarittaminen lähes joka kirjoituksessa.Yrität väkisin kirjoittaa blogiasi,vaikkei oikeasti ole aiheita.

Vierailija
15/11 | 

Oma nettopalkka on noin 2200 ja pärjään palkalla loistavasti. Säästöön saan siitä helposti 500 e kk, joskus jopa 800. Asumiskulut ovat melko pienet, 450 e kk enkä käytä itseeni paljon rahaa, mutta lapsiin rahaa tietysti menee, siitä ei pääse mihinkään. Olen aina ollut tarkka rahankäyttäjä enkä saa juurikaan iloa vaikkapa shoppailusta. Matkailusta kyllä nautin ja siitä saan iloa, nytkin olemme lähdössä lasten kanssa Kiinaan. Lainaa ei tarvitse ottaa, säästöjä on reilusti.

En usko että enempi rahamäärä toisi minulle onnea. Päinvastoin, isompi palkka toisi todennäköisesti vain enemmän vastuuta enkä halua sitä. Mitä pienemmällä stressillä työelämässä pääsen, sitä paremmin voin henkisesti. Olen onnellinen nykyisellä tulotasolla eikä ole taloudellisia huolia.

Vierailija
17/11 | 

Nettona tienaan n. 2300€. Asuntolaina on maksettu pois, joten voin helposti laittaa heti palkkapäivänä laittaa 1000-1300€/kk säästöön ja sijoituksiin. Lopuilla n. 1000 eurolla maksan helposti oman puolikkaani vastikkeesta, sähköstä, autokuluista, ruoasta, vakuutuksista ja muusta kulutuksesta. Vaatteisiin, harrastuksiin jne. riittää myöskin. Säästöistä otetaan yllättäviin kuluihin (esim. 3000€ hyvin hampaansa hoitaneen täysin puun takaa tullut hammasremontti), suurempiin suunniteltuihin hankintoihin ja matkoihin. Sijoituksissakin on eläkepäiviä tai nykypäivänä aina mahdollista työttömyyttä varten jo nyt melkoisen kiva potti. Suunnitelmallisuus, säästäväisyys ja järkevä rahankäyttö antaa mielenrauhaa.

Huiteli
19/11 | 

Nettopalkkani on noin 2600 e. Olen siihen ihan tyytyväinen. Palkka on riittävä kattaakseen elinkulut ja säästöönkin jää. Minun pitäisi kuitenkin olla tarkempi rahankäyttäjä . Aion laittaa kuitit ensi kuukauden menoista ylös, jotta osaisin karsia turhat menot pois. Autosta maksan kallista vakuutusta, jonka voisi ehkä jo jättää pois. Ruokamenoista en halua tinkiä. Teen ateriat yleensä alusta asti itse, sillä tykkään kokkaamisesta. Yksin asuessa joutuu maksamaan remontit tms. kulut yksin. Toisaalta minulla ei ole elätettäviä, mikä pitää esim. ruokakulut kohtuullisina.

Vierailija
21/11 | 

Palkkani on noin 2600 euroa nettona. Palkkani on ihan riittävä enkä koe että olisin onnellisempi vaikka palkka olisi isompi. Työn sisältö on myös iso osa onnellisuutta. Ehkä vähemmän kuluttava työ pienemmällä palkalla lisäisi onnellisuutta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat