www.pixabay.com

Oletko miettinyt joskus terapiaan hakeutumista? Oletko ajatellut sen kuitenkin olevan liian hankalaa? Laitan nyt tähän blogiini ohjeet terapiaan hakeutumiseen. Tarkista ensin tästä täytätkö nämä alla olevat kriteerit:

 

"Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on edistää kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä sekä tukea opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai sinne palaamista.

1. Voit saada Kelan korvaamaa psykoterapiaa, jos olet 16–67-vuotias ja

2. työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi

3. olet saanut mielenterveyden häiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa

psykiatrin lausunnon perusteella voidaan arvioida, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeen työ- tai opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi.

Kuntoutuspsykoterapia voi olla yksilö-, ryhmä-, perhe- tai paripsykoterapiaa. 16–25-vuotiaille se voi olla myös musiikkiterapiaa tai kuvataideterapiaa. Nuoren terapiaan voi liittyä myös vanhempien ohjauskäyntejä. "( Kela )

Terapiaan hakeutuminen ei siis ole vaikeaa. Sitoutumista se kuitenkin vaatii. Kokemuksesta voin sanoa, että vaatii voimia jaksaa käydä kolme vuotta kerran viikossa keskustelemassa omista asioistaan. Mutta kun jaksat kolme vuotta tehdä töitä itsesi kanssa niin kyllä se myös antaa itselle todella paljon. Suosittelen!

Tässä vielä hakuprosessia hyvin kuvaava kuva! ( elamassa.fi ) Kelan sivuilta lisää tietoa!

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Lisäys ettei psykoterapia kestä aina kolmea vuotta. Kela antaa myöntävän päätöksen vuodeksi kerrallaan ja sitä voi hakea jatkoa aina siihen kolmeen vuoteen asti.
Eli joillekkin myös vuosi voi riittää, yksilöllistä

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/2 | 

Niinhän tuossa kuvassa kerrotaan että 1-3 vuotta.

Itse en usko vuodessa saatavan aikaan kuitenkaan yhtä hyvää tulosta kuin mitä 3 vuodessa saa.

Minä halusin hyödyntää terapian niin pitkään kuin pystyin. Mutta tosiaan kaikki tapaukset ovat yksilöllisiä.

Kiitos mielenkiinnosta postausta kohtaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat