www.pixabay.com

Tähän täytyy vastata, että en ole itsekään ihan täysin varma, mitä syömme, koska menen tekemään joulun ruokaostokset vasta lauantaina. Syömme varmastikin sitten sellaisia ruokia, mitä on vielä silloin kaupassa jäljellä.

 

Aion ostaa peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa. Vähän kinkkua, kalkkunaa ja lohta. Pojat tykkäävät nakeista ja lihapullista. Minä taas tykkään rosollista.

 

Aion tehdä raikasta vihannessalaattia. Tomaattia, kurkkua, salaattia ja ehkä jotain kevyttä juustoa lisukkeeksi.

 

Aion ostaa hedelmiä. Niillä saa makeanhimoa tyydytettyä ja minun tekee mieli hedelmiä. Voihan tietty olla, että makeanhimoni ei jouluna ole kovinkaan suuri. Toivotaan näin.

 

Aion ostaa kuitenkin karkkia, suklaata, piparia ja torttuja. Näitä voi sitten maistella sen verran kuin mieli tekee.

 

Aion ostaa yhden joululimpun. Kokemuksesta tiedän kuitenkin, että leipää ei yleensä jouluna kulu juurikaan.

 

Lisäksi aion ostaa pullollisen punaviiniä. Juon tosi harvoin alkoholia, mutta kyllä jouluna muutama lasillinen maistuu ruoan kanssa.

 

Glögia ja puuroriisiä löytyykin jo kaapista. Teen riisipuuron aina uunissa. Olen omaksunut tämän tavan mummoltani. Se tuntui minusta helpommalta kuin äidin tapa keittää puuro liedellä kattilassa. Hyvää riisipuuroa tulee kyllä kummallakin tavalla.

 

Näillä jo pärjätään jouluna hyvin. Toivottavasti näitä ruokia löytyy vielä silloin, kun menen ostoksille. Jos ei, niin sitten täytyy pärjätä niillä, mitä löytyy.

 

Jouluna mottonani on, että sillä ei ole merkitystä, mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä vaan sillä, mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä.

 

Oletko samaa mieltä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat