www.pixabay.com

Minulle häpeän tunne on ollut läsnä ajatuksissani niin kauan kuin pystyn muistamaan. Jo pienestä pitäen olen oppinut häpeämään itseäni, käytöstäni ja läheisten ihmisten ongelmia.

Koen, että minua on koko elämäni ajan osoitettu syyttävällä sormella milloin mistäkin asiasta monelta suunnalta. Olen ollut vääränlainen ja tehnyt asioita väärin. Osoitettu, että minun tulee hävetä, sitä mitä olen ja teen tai en tee.

Häpeä on tehnyt minusta hiljaisen. En ole jaksanut aina puolustaa itseäni. Olen vain hiljaa hävennyt. 

Läheisten ongelmille en ole voinut mitään. Syytön minä heidän tapaansa elää olen. Samoin olen syytön heidän tekemiinsä virheisiin. Turha niistä on minulle ollut jauhaa. Annan heidän elää omaa elämäänsä. 

Olen oppinut elämään häpeäni kanssa. En häpeä enää mitään pikkuasioita. Häpeä ei enää saa minussa sellaista valtaa kuin nuorempana. Minä olen kasvanut ihmisenä. Olen vahvempi.

En häpeä tällä hetkellä mitään. Vaikka elämässäni on paljon sellaista, mitä joku toinen häpeäisi. 

Minun mielestäni ei tarvitse hävetä mitään sellaista, mikä ei riko Suomen lakia!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat