Kuvat: www.pixabay.com

Tienaan ihan suhteellisen hyvin naiseksi, mutta tilannettani heikentää yksinhuoltajuus.

Tosin tässäkin olen jo paremmalla puolella. Toinen lapsistani on jo 20 v enkä anna hänelle yhtään käyttörahaa. Eikä hän ole minulta rahaa pyytänytkään. Hän ostaa itse itselleen, mitä tarvitsee. Jos hän pyytäisi minulta rahaa, vastaisin että menepä töihin tienaamaan omat käyttövarasi.

Tässä säästän erityisen paljon. Tiedän, miten paljon jotkut tukevat aikuisten lastensa elämää. Ihmettelen suuresti, miten minua huonommin tienaavat tähän pystyvät. Sehän tarkoittaa rankkaa kieltäytymistä omista tarpeistaan.

Itse en missään tilanteessa kehtaisi pyytää rahaa pienituloisilta vanhemmiltani. Tiedänpä senkin, että jotkut ikäiseni ovat edelleen vanhempiensa rahapussin varassa. Minusta se on säälittävää.

16 vuotiaalle pojalleni annan rahaa tarpeen mukaan. Hän on vaatimaton. Pitkän matikan lukija osaa laskea, mihin kannattaa rahaa laittaa. Hän on viisas kuluttaja ikäisekseen. Viisaampi kuin minä.

Tällä hetkellä olen karsinut lehtitilauksista. Aiemmin tilasin useaa lehteä. Nyt vain muutamaa. Myös kirjojen hankinnasta karsin. Mutta en pojan lukiokirjoista tietenkään.

Vaatteet ovat olleet toinen karsimisen kohde. Ennen ostelin jatkuvasti vaatteita. Tällä hetkellä aion käyttää loppuun ne mitä on. Ja ostan rikkinäisten tilalle vain mitä tarvitsen. Sama juttu kenkien kanssa. Ja laukkujen.

Alkoholiin ja tupakkaan minulla ei kulu rahaa. Enkä viihdy konserteissa tai baarissa. Ajatelkaa, mitkä summat säästyy. Ulkona syön harvoin.

Ruoassa säästän ostamalla kaupan omia merkkejä ja -30% tuotteita. Ruoassa en ole pyrkinyt säästämään. Kyllä ruokaan saa rahaa mennä.

En käytä kalliita hygieniatuotteita enkä meikkejä. Ostan halpoja marketista. Tykkään hajusteettomista tuotteista. LV ja Erisan esim.

Yleensäkin tykkään ostaa tarjoustuotteita. Harvoin ostan mitään esim. uusia laitteita täydellä hinnalla.

Yritän olla koko ajan harkitsevaisempi kuluttaja. Mutta aika rennolla tavalla. En halua kituutellakaan. Kun ei tarvitse.

Mistä sinä karsit?

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Mistä karsia, kun aika ja rahat ei riitä kaikkeen? Naistenlehdistä ja esim. tästä blogista. Raha on tulenarka puheenaihe ja arvosteltavaa riittää itse kussakin, jos sille tielle lähtee. Säälittävää on ruotia muiden ratkaisuja.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/2 | 

On merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, jos aikuiset ihmiset eivät pärjää Suomessa ilman vanhempiensa tukea. Vanhuksilla usein pienet eläkkeet. Ei niistä oikeasti riittäisi rahaa elättää aikuisia lapsia.
Ikävää, jos sinä olet joutunut turvautumaan vanhempiisi tai joudut rahoittamaan aikuisen lapsesi elämää.
Parempaa taloudellista tulevaisuutta sinulle! ☺

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat