www.pixabay.com

Ihmisillä on hyvinkin erilaisia kulutuskäyttäytymistottumuksia nykyaikana. Kulutuskäyttäytymiseen vaikuttaa ihmisen ikä, sukupuoli, koulutustausta ja varallisuus sekä tietysti elämäntilanne.

Itselläni on ollut koko elämäni ajan suhteellisen vähän rahaa käytössäni enkä välttämättä ole tehnyt aina niitä kaikkein eettisimpiä valintoja vaan olen ostanut, sitä mihin minulla on ollut varaa. Vasta nyt, kun lapseni ovat jo täysi-ikäisiä on minulla ollut oikeasti aikaa ja rahaa miettiä tarkemmin onko halvin vaihtoehto aina se soveliain.

Tällä hetkellä haluan ostaa niin vähän kuin mahdollista. Ruokaa ostan lähinnä S-ketjun kaupoista. Ostan paljon kaupan omia tuotteita. Erityisesti tykkään Kotimaista tuotteista. Usein ostan myös -30% tuotteita. Nämä tuotteet ovat minulle sopivia hinta-laatusuhteeltaan. Ostoksissani pyrin kiinnittämään huomiota myös ympäristön kannalta tärkeisiin asioihin.

Vaatteita ostelen muutamia kertoja vuodessa. Ostan vaatteeni usein nettikaupoista. Hyödynnän alennuskuponkeja ja alennusmyyntejä. Koen, että pystyn paremmin suunnittelemaan, mitä tarvitsen, kun teen ostokset netissä. Kirpputoreilla en viitsi kierrellä monestakin syystä.

Pahin ostovimma on minulla ainakin jo mennyttä elämää. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän koen tarvitsevani yhtään mitään. Ostokseni ovat siten nykyään harkitumpia. Ostan oikeastaan vain sen, mitä tarvitsen. 

Toisten ihmisten kulutuskäyttäytyminen saa helposti ihmiset raivon partaalle. Itsekin joskus ihmettelen, miten paljon joillakin on rahaa laittaa esim. juhlimiseen ja toisille ihmisille tarjoamiseen. Itsellä ei sellaiseen ole ollut juurikaan rahaa. Hyvä, kun on omalle perheelle ruoan saanut hankittua.

Mutta siis itsellä tällä hetkellä tavoitteena kuluttaa mahdollisimman vähän ja valikoiden. Mites sinulla?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat