Minulta kysytään useasti, että miten saan pitkät ja paksut hiukseni pysymään niin hyväkuntoisina ja kiiltävinä kuin ne ovat tälläkin hetkellä. Arvelisin, että ravitsemustila on aika oleellinen tekijä tässäkin asiassa. Syön riittävästi ja monipuolisesti. Voin ns. paksusti ja siinä sivussa hiuksenikin voivat hyvin. Toki myös perintötekijät vaikuttavat. Molemmilla vanhemmillani on myös paksut vahvat hiukset.

Miten sitten hoidan hiuksiani? 

  1.  Pesen hiukseni päivittäin. Työvuoron jälkeen käytän aina shampoota ja hoitoainetta, mutta lomilla ja vapailla pesen hiukset pelkästään hoitoaineella. Olen huomannut hiusteni pitävän tästä. Mutta lomallakin on hyvä silti aina välillä käyttää shampoota, muuten päänahka hilsehtii liikaa. Käytän XZ hiustenhoitotuotteita. Niissä on minulle sopiva hinta-laatusuhde. Olen jäänyt takavuosilta kaipaamaan heidän värjätyille hiuksille tarkoitettua hilseshampoota.
  2.  Harjaan hiuksiani märille hiuksille tarkoitetulla harjalla, jonka ostin kampaamosta. Harjaan ne siis aina märkänä, mutta myös kuivana aamuisin tai jos olen lähdössä johonkin. Mutta en koko aikaa.
  3.  Käytän vain alimmassa kuvassa olevia hiuslenksuja. Ne eivät katkaise hiuksia. Muistaakseni niiden nimi on Invisibobble.
  4.  En käytä juuri koskaan hiustenkuivaajaa. Jos on hiustenpesun jälkeen pakko lähteä johonkin niin sitten vaan hiukset ponnarille ja menoksi. En myöskään hankaa niitä pyyhkeellä koskaan.
  5.  Kampaajalla käyn nykyään kolme kertaa vuodessa. Huonot latvat leikataan pois tuolloin. Laitan tuolloin aina myös raitoja hiuksiin, mutta en pohjaväriä, koska en halua liikaa myrkyttää itseäni. Kampaajani käyttää tuotteita, joissa on vähemmän myrkkyä kuin perinteisissä kampaamotuotteissa. Lopputuloksena on aina hyvin luonnollisen näköiset elävät hiukset. Kemikaalituoksukuorma on myös vähäisempi.

Tässä siis minun hiusteni salaisuudet. Mielestäni aika vaivatonta ja helppoa hiusten hoitamista. Vaikutteita olen saanut Curly Girlistä, jota kokeilin keväällä. En kuitenkaan kokenut menetelmää sellaisenaan itselleni mieluisaksi. Mutta kyllähän sieltä aina voi poimia ne itselle sopivat asiat ja soveltaa niitä omaan käyttöön sopivalla tavalla.

Kerro sinäkin omat vinkkisi!

Nähdään pian!

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat