www.pixabay.com

Tätä blogia pitäessäni olen tullut tietoiseksi siitä, miten paljon jotkut ihmiset saattavat käyttää aikaa toisten ihmisten asioiden pohtimiseen. Pohditaan toisten asioita, vaikka omatkaan asiat eivät ehkä ole ihan täysin kunnossa. Käytetään aikaa ihan turhaan keskusteluun somessa ja samalla näytetään kymmenille tuhansille ihmisille se oma epäasiallinen toista mitätöivä käytös. Ja miksi? Vain siksi, että joku on epätoivoisena yrittänyt saada itselleen lisätuloja selviytyäkseen veloistaan, jotka ovat osittain kertyneet sen vuoksi, että hän on ollut pitkään kahden lapsen yksinhuoltaja, jolla on pieni palkka.

Minä olen vähän ihmeissäni siitä, että tällaiseen on ollut aikaa. Minulla itselläni nimittäin ei ole. En ehdi enkä halua keskustella somessa omista enkä muidenkaan asioista montaa tuntia päivässä. Työaikani käytän työntekoon. Tiedän kyllä, että jossain kevyissä toimistotöissä jotkut saattavat työajallaan kirjoitella someen. Jotkut siis tosiaankin saavat palkkansa aika helpolla. Mutta tuskinpa minun siitä kannattaa olla kateellinen.

Minun mielestäni vapaa-ajalla pitää ehtiä muutakin kuin keskustella somessa toisten asioista. Haluan ehtiä harrastaa liikuntaa, lukemista ja kaikkea muutakin. Pidän myös tärkeänä viettää aikaa esim. lasteni kanssa, vaikka he jo täysi-ikäisiä ovatkin. Tiedätkö sinä aina, mitä sinun omille lapsillesi kuuluu? Kannattaisiko käyttää se esim. minun asioihini kulunut aika mieluummmin vaikka niihin omiin ehkä vielä alaikäisiin lapsiin? Tai ikääntyviin vanhempiin. Tai ihan mihin vaan, mikä kehittää sitä omaa ajattelua ja itseilmaisua. Se on ainakin ihan turhaa, että istuu monta tuntia päivässä pohtimassa toisten asioita saamatta siitä edes palkkaa.

Tätä ei nyt pidä tulkita niin, että minun mielestäni somessa ei saisi keskustella. Kyllä saa tietenkin, mutta lähinnä tämän kirjoituksen tarkoituksena on herättää ajatuksia siitä, miten paljon siihen keskusteluun kannattaa käyttää aikaa. Itse en aio jatkossakaan keskustella somessa sen enempää kuin koen mieluisaksi ja tarpeelliseksi. Ja blogin pitäminen ei tarkoita sitä, että pitäisi ottaa vastaan esim. epäasiallisia kommentteja. Suhtaudun epäasialliseen lukijaan ymmärtäväisesti, mutta ei minun kyllä ole yhtään tarpeellista vastailla sellaisiin kysymyksiin, mitkä koen kiusaamiseksi. Kannattaakin siis miettiä ehkä vähän tarkemmin, että miten niitä kysymyksiä esittää bloggaajalle, jos haluaa vastauksia.

Yritetään kaikki yhdessä pitää some kivempana paikkana. Ja uskon, että monella meistä on syytä pohtia sitä että kuinka paljon somessa olemiseen kannattaa käyttää aikaa myös minun.

Oletko sinä huomannut käyttäväsi liikaa aikaa toisten asioiden miettimiseen?

P.S. Minua ei oikeastaan yhtään kiinnosta, että kuka on Maisa Torpan salarakas eikä myöskään, että ovatko he Jari-Matin kanssa edelleen yhdessä. Mitä ihmettä teen niillä tiedoilla?

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Täyttä asiaa 😀 kiitos blogistasi, se mukavan realistista kuvausta elämästä. Mukavaa syksyä!

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/2 | 

Ihanaa saada joskus jotain muutakin palautetta kuin että maksaisit velkasi pois!
Kiitos!
Sinullekin mukavaa syksyä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat