www.pixabay.com

Näitä jo taas odottelinkin. Nimittäin menkkoja. Taas itkettää ja väsyttää. Nukuin pitkään enkä aio lähteä tänään kotoa mihinkään. Minun ei onneksi tarvitsekaan, koska minulla on vapaapäivä. Saan siis vaan olla ja puuhailla kotona, mitä haluan. 

Menkkojen aikaan usein saan siivottua hyvin ja luulen, että nämä velkojeni suremiset ja järjestelypohdinnat viime aikoina ovat johtuneet siitä, että menkkojen aikaan tulee elämä järjestykseen ajatuksia tavallista enemmän. Ehkä laitankin tosiaan näitä asioita kuntoon. Imuroitua jo tuli ja vessaa puunasin.

Salille en viitsi mennä tänään. En tunne oloani mukavaksi siellä menkkojen aikaan. Eipä tuo haittaa, jos joskus treenaa vähemmän. Kyllä sitä sitten taas ehtii, kun on sopivasti aikaa. Olen nyt pohtinut, että en palkkaa personal traineria. Ei minun juuri tällä hetkellä kannata panostaa sellaiseen. Ehkä joskus myöhemmin sitten.

Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää. Itsellä aina kerran kuukaudessa tulee masennustuntemuksia. Tällä hetkellä minua masentaa eniten se, että jotkut ovat syyttäneet minua velaksi elämisen mainostamisesta. Siitä huolimatta, että olen useampaan otteeseen kehoittanut lukijoita olemaan ottamatta yhtään velkaa. Ja että olisi parempi vain tyytyä siihen omaan tavalliseen elämäänsä. Minä olen oman tieni valinnut ja maksan siitä tietysti. Älä sinä ole niin tyhmä.

No, minulla on onneksi aikaa laittaa asioitani kuntoon. Masennus helpottaa puhumalla, kirjoittamalla, liikkumalla ja paremmalla elämänhallinnalla. Kyllä minä selviän tästä taas ja veloistakin. Eivät ne edes ole niin iso ongelma kuin jotkut niiden kuvittelevat olevan. Niin kauan kuin pystyy maksamaan laskunsa ei ole kyllä mitään hätää. Ei pidä paisutella ongelmaa.

Mielenterveyspäivänä toivon sinulle lukijani hyvää vointia. Tee tänään jotain sellaista itsesi vuoksi, mikä parantaa omaa mielenterveyttäsi. Kun olet ensin auttanut itseäsi voit sitten miettiä, että miten voisit auttaa jotakuta toista. Älä laita aina muita itsesi edelle. Ei voi auttaa muita, jos itse on ihan uuvuksissa. Terve itsekkyys on parasta mielenterveyden hoitoa.

Mikä on sinun tämänpäiväinen mielenterveystekosi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat