Kuva: Gummerus

"Marianne Power on kolmekymppinen nainen, joka paiskii töitä, yrittää olla hyvä ihminen ja maksaa vuokransa säntillisesti, mutta on kadottanut elämän tarkoituksen. Koska missään ei ole mitään järkeä, Power päättää lukea 12 self-help-opasta ja noudattaa kunkin niistä ohjeita kuukauden ajan.
Katoavatko kaaostuneet luottokorttivelat, kun pyytää enkeleiltä apua ? Löytyykö puoliso, kun lopettaa nöyristelyn ja viisveisaa kaikesta? Onko mahdollista laihtua ihan vain ajattelemalla itsensä laihaksi? Power päätyy myös elämään omat hautajaisensa etukäteen.
Värikäs tarina syvenee yhteiskunnalliseksi: kun naisen paikka ei ole enää nyrkin ja hellan välissä, niin missä se on, ja mitä nyt sitten kannattaisi tavoitella? Kirja julkaistiin Britanniassa elokuussa ja siihen liittyvät kansainväliset TV-oikeudet on myyty Hollywoodissa järjestetyssä suuressa myyntitilaisuudessa." Gummerus

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Marianne Power

Teos: Rikkaaksi, hoikaksi, naimisiin

Kustantaja: Gummerus

Vuosi: 2019

Sivuja: 432, äänikirja 11 h 30 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatissa

 

Kukapa ei haluaisi olla rikas, hoikka ja naimisissa. Itse en kylläkään ole mitään noista, mutta tavallaan tavoittelen koko ajan noita asioita.  Näin vanhemmiten sitä kuitenkin on oppinut asettamaan tavoitteensa realistisemmalle tasolle eikä ajattele noista asioista yhtä vakavasti kuin 20 tai 30 vuotiaana. 

En ole siis rikas, mutta minulla on kuitenkin vakituinen työ ja tienaan ihan kohtalaisen hyvin. Lasten aikuistuessa minulle alkaa vähitellen jäädä enemmän rahaa omaan käyttööni. Pystyn maksamaan velkani pois ja ehkä vähän säästämäänkin. Kannatti siis jaksaa opiskella silloin 20 vuotiaana. Rikasta minusta tuskin koskaan tulee.

Hoikkuuttakin olen tavoitellut aina aika ajoin aikuisiällä. En ole koskaan ollut hoikka eikä minusta ikinä langanlaihaa tulekaan. Tällä hetkellä minulla on kävelydieetti menossa. Odotan dieetiltä lähinnä hyviä terveysvaikutuksia. Mutta ehkä painonikin jossain vaiheessa vielä putoaa. Pääasia, että ei enää enempää nousisi. Ruokailutottumukset taitavat olla siinä asiassa suuremmassa merkityksessä kuin liikuntatottumukset.

Naimisiin en ehkä mene koskaan. En ole koskaan haaveillut naimisiinmenosta. Ainakaan en halua isoja häitä vaan ihan pienen intiimin tilaisuuden. En ole koskaan pitänyt itseäni huonompana sen takia etten ole ollut naimisissa. Olisin toki päässyt useammankin kerran naimisiin, jos olisin halunnut. Aika näyttää, päädynkö joskus naimisiin.

Kirjan idea on ihan hauska. Lukea joka kuukausi uusi self-helpkirja ja elää kuukausi sen oppien mukaan. Kirjan edetessä huomaa kuitenkin, että aina näiden oppien mukaan eläminen ei välttämättä ole niin hauskaa.

Itse tykkään lukea self-helpkirjallisuutta. Kyllähän niistä aina vähän jotain oppiakin saa, mutta en koskaan ole kokeillut elää jonkun oppaan mukaan niin että opit valtaisivat kokonaan elämäni. Äitiys ja vakityöni ovat todennäköisesti suojanneet minut tällaisilta kokeiluilta.

Suosittelen kirjaa kaikille self-helpkirjojen ystäville ja kaikille, jotka haluavat rikkaaksi, hoikaksi ja naimisiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat