Syyskuussa minulle iski lomanodotusväsymys oltuani koko kuuman kesän töissä ja lomalla aika lailla tuli ihan löhöttyä jne. 

Huomasin, että aamuvuoron jälkeen sitä helposti jää sohvalle löhöilemään koko illaksi. Välillä toki täytyi nousta käymään jääkaapilla. Huomasin syöväni liian isoja annoksia ruokaa ja väsyneenä, kun menin kauppaan, niin tuli ostettua kaikenlaista makeaa, jota oli kiva mussuttaa tv:tä tuijottaessa.

Loman aikana, kun minulla oli aikaa ajatella omia asioitani, päätin että nyt tämä saa loppua. Minun täytyy aktivoitua tekemään sellaisia asioita vapaa-ajallani, jotka edistävät terveyttäni. Sekä fyysistä että psyykkistä. Ihminenhän on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus.

Muistin kävelyhaasteen, jonka olin tallettanut itselleni. Ajattelin, että vähin erin pienellä muutoksella aktivoidun taas lenkkeilijäksi. Toivon, että pystyn vetämään koko haasteen läpi ilman keskeytystä. Ainoa, mikä minua voi estää on sairastuminen. Toivottavasti flunssat pysyvät kaukana minusta.

Facebookista löysin myös Koti kuntoon kuukaudessa haasteen. Siinä siivotaan koti kuntoon kuukauden aikana. En voinut vastustaa näin hyvää haastetta. Aloin siivota maanantaina keittiötä. 

Eilen aamuvuoron jälkeen koin todella hyvänä sen, että minulla oli nämä haasteet. En istunut niin paljoa sohvalla enkä myöskään syönyt koko aikaa.

Istumisen ja syömisen vähentäminen varmastikin tuo minulle lisää terveyttä. Lokakuu kuluu aktiivisesti. Kuun lopussa sitten näkee, että miltä minä ja koti näytetään. Että onko haasteet onnistuneet vai eivät.

Onko muilla ollut vastaavanlaisia kokemuksia sohvalle jämähtämisestä? Kerro omasi?

Oletko jo huomannut tämän postaukseni? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat