www.finnkino.fi

"Kesällä 1979, kylmän sodan piinaamassa Itä-Saksassa kaksi tavallista perhettä haaveilee vapaudesta. He suunnittelevat uskomatonta pakoa Berliinin muurin yli länteen: rohkeus ja nokkeluus aseinaan perheet rakentavat kuumailmapallon pienistä kangaspaloista ylittääkseen Länsi-Saksan rajan. Viikkojen ompelun ja rakentamisen jälkeen on ensimmäisen lennon aika. Hengenvaarallinen yritys menee kuitenkin pieleen ja suunnitelma uhkaa kaatua. Yhdessä he päättävät yrittää uudelleen ja alkaa kilpailu sekä aikaa että Stasia vastaan. Viranomaiset etsivät pettureita tietoisina heidän uusintayrityksestään ja samalla perheet rakentavat vauhdilla entistä kestävämpää kuumailmapalloa – välttäen jättämästä liikaa vihjeitä jälkeensä.

Pako muurin takaa on henkeäsalpaavan jännittävä elokuva, joka perustuu itä-saksalaisten perheiden Strelzykin ja Wetzelin perheiden tositarinaan, joka nousi syyskuussa 1979 otsikoihin ympäri maailmaa. Vahva kuvaus 1970-luvun jännitteisestä ilmapiiristä saavutti suuren suosion Saksassa niin yleisön kuin kriitikoiden keskuudessa. " Finnkino

 

Tiedot

Ensi-ilta: 16.8.2019

Kesto: 2 t 5 min

Levittäjä: Oy Future Film Ab

Ohjaaja: Michael Herbig

Pääosissa: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross, Alicia von Rittberg, Thomas Kretschmann

 

Kävin katsomassa tämän leffan miesystäväni kanssa. Leffa valikoitui katsottavaksi esitysaikansa perusteella. Valittavana oli kolme elokuvaa, joista tämän tarina oli mielestäni kiehtovin. Muistan hyvin ajan, jolloin Saksassa muuri murtui. Saksat yhdistyivät ja Itä-Euroopassa oli paljon muutakin muutosta. Olin tuolloin 11-vuotias. Muistan, että maantiedon kirjoissa oli vanhentunutta tietoa ja koulun kartatkin olivat yhtäkkiä vanhentuneita.

Elokuva oli alusta loppuun asti jännittävä. Suosittelenkin tätä leffaa jännityksen ystäville. 

Elokuvan jälkeen jäin pohtimaan, että millainen valtio se Itä-Saksa oikein olikaan. Googletin ja löysin paljon hyvää tietoa Itä-Saksasta. Siellä ei ollut työttömyyttä. Päivähoito ja koulut olivat laadukkaita ja ilmaisia. Terveydenhuolto oli ilmaista. Muutenkin sain aika ihanteellisen kuvan sosiaali-ja terveydenhuoltopalveluista. Mutta sitten oli tämä varjoisampi puoli. Minun mielestäni on surullista, että sieltä ei päässyt vapaasti liikkumaan. Matkustaa sai vain sosialistisiin maihin jne. Ja jos halusit loikata Länsi-Saksan puolelle jouduit suurella todennäköisyydellä ammutuksi. Kamalaa. 

Elokuvan traileri

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat