Kuva: Siltala

"Täytettyään mystiset 40 vuotta Pamela Druckerman kirjoitti kirjan, jossa hän luovii tutkimattomalla alueella nuoruuden ja lähestyvän keski-iän välimaastossa. Suorasukaiset, henkilökohtaiset tarinat ja nokkelat elämänohjeet tarjoavat lukijalle mieltä nostattavan lukuelämyksen – sekä työkaluja viisauden, itsetuntemuksen ja oikean housuparin metsästykseen." Siltala

 

"Pamela Druckerman on yhdysvaltalainen toimittaja, kirjailija ja äiti. Hän on työskennellyt ulkomaantoimittajana The Wall Street Journalissa ja kirjoittanut muun muassa The New York Timesiin ja The Washington Postiin. Druckerman on valmistunut kansainvälisten suhteiden maisteriksi Columbian yliopistosta. Kuinka kasvattaa bébé on julkaistu yli kahdessakymmenessä maassa. " Siltala

 

Kirjan tiedot:

Teos: Mademoisellesta Madameksi

Tekijä: Pamela Druckerman

Kustantaja: Siltala

Vuosi: 2019

Sivuja: 270, äänikirja 6 h 36 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska kirja kertoo keski-ikäistymisestä. Keski-ikäistyminen on myös Elämän keskivaiheella blogin aiheena vahvasti, koska aloitin blogin juuri täyttäessäni 40 vuotta. Ilmeisesti minulla on ollut tuolloin sen verran keski-iän kriisiä, että tunsin tarvetta alkaa kirjoittaa. 

Minulle kriisi ei tullut ulkonäköasioiden vuoksi. Vaan todennäköisesti siksi, että isäni sairastui vakavasti edeltävänä keväänä. Kuolema oli lähellä ja kuntoutuminen jatkuu edelleen. Tajusin tuolloin, että 40 vuotiaan elämä alkaa olla jo rajallista ja nyt viimeistään on aika tehdä niitä asioita, mitä haluaa elämänsä aikana tehdä. Ei voi jäädä odottamaan, että pääsee eläkkeelle, sillä sitä päivää ei ehkä tule koskaan näkemään.

Toinen syy, miksi olin kriisissä on se, että olen nelikymppiselle epätyypillisessä tilanteessa. En elä ruuhkavuosia niin kuin muut ikäiseni vaan minulla on täysi-ikäiset lapset ja toinen lapsista on jo yli vuoden asunut poissa kotoa. Isompi poikani elää hyvin itsenäistä elämää ikäisekseen naapurikaupungissa. Mikäs siinä. Niin minäkin tein hänen iässään. Se on sitä aikuistumista.

En siis ole niin väsynyt kuin useimmat nelikymppiset. Tunnen myös itseni mieleltäni jopa nuoremmaksi kuin aikoihin. Vastuu ei paina enää lastenkasvatuksesta. Ja oma aika ei ole sitä, että pääsee töihin syömään eväitä ja käymään rauhassa wc:ssä. 

Mutta palataan taas kirjaan. Minun makuuni kirja on ihan liikaa keskittynyt ulkonäköasioihin. Ymmärrän kyllä, että joillekin ulkonäkö on ollut aina ykkösasia ja sitten yhtäkkiä, kun alkaa näkyä vanhenemisen merkkejä niin alkaa oma peilikuva pelottaa. Kun ei ole koskaan ollut erityisen hyvännäköinen niin pääsee ainakin ulkonäköpaineissa helpommalla. Edes siis jossain.

Kirja on kuitenkin ihan hauska omalla tavallaan. Ja koska jo tiedän, mitä elämä on neljänkympin jälkeen niin kuunteleminen ei pelottanut eikä järkyttänyt. Minun mielestäni elämä alkaa vasta 40-vuotiaana. Ja muutenkin elämä on helpompaa tässä iässä.

Suosittelen kirjaa kaikille, joita keski-ikäistyminen kiinnostaa. Ja etenkin heille, jotka ovat nelikymppisiä.

Joissakin asioissa samaistuin kirjailijaan, mutta monessa asiassa en. Nelikymppiset, kun kaikki ovat kuitenkin ainutlaatuisen erilaisia.

Onko sinulla ollut neljänkympin kriisi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat