Kuva: Bazar

"Volker Kutscher (s. 1962) on opiskellut germanistiikkaa, filosofiaa ja historiaa sekä työskennellyt lehtitoimittajana. Nykyisin Kutscher toimii vapaana kirjailijana Kölnissä.

Mykkä kuolema on toinen osa dekkarisarjassa, jonka ensimmäinen osa Babylon Berlin ilmestyi suomeksi syksyllä 2018. Kirjojen pohjalta on tehty myös tv-sarja Babylon Berlin. Suomessa sarjaa alkoi esittää Yle marraskuussa 2018. Parhaillaan tekeillä on kolmas tuotantokausi, joka pohjautuu Mykkä kuolema -kirjan tarinaan." Bazar

 

"Sykkivä Berliini vuonna 1929. Eletään uudenlaisen vapauden aikakautta, jossa moraalisäännöillä on vain vähän sijaa. Politiikassa kuohuu, kaduilla rettelöivät kommunistit ja natsit.

Kaupunkia halkovasta Spreejoesta ongitaan kidutettu ruumis, ja omapäinen komisario Gereon Rath värvätään murharyhmän tutkimuksiin. Rikoksen jäljet vievät hänet emigranttivenäläisten piireihin, kullan, huumeiden ja aseiden salakuljetuksen maailmaan. Tilanteeseen, jossa hänestä itsestään tulee murhaepäilty.

Volker Kutscherin Babylon Berlin aloittaa nuoresta komisario Gereon Rathista kertovan dekkarisarjan. Romaani on myös taitavasti kirjoitettu ajankuva, joka herättää henkiin menneen maailman metropolin. Kiivaudessaan ja värikkyydessään se vaikuttaa hämmästyttävän modernilta.

Kirjasarjaan pohjautuva Babylon Berlin -tv-sarja nähdään Ylellä 10.11.2018 alkaen." Bazar

 

Kirjan tiedot:

Teos: Babylon Berlin

Tekijä: Volker Kutscher

Kustantaja: Bazar

Vuosi: 2018

Sivuja: 592

Mistä: Kirjastosta

 

Valitsin tämän kirjan, koska siinä on rakkautta ja jännitystä. Pitkästä aikaa tuli luettua dekkari. Yksi syy kirjavalinnalle oli kuitenkin se, että kirja kertoo Berliinistä. Sain yhden kohdan lisää rastitettua Helmet-lukuhaaste listalta. Kirja on jännittävä ja voisi ehkäpä jopa katsoa joskus tuota Babylon Berlin tv-sarjaa, mikäli se jossain on nähtävissä. Olen käynyt Berliinissä ja lukiessa ajatukset pyörivät niissä maisemissa. Suosittelen kirjaa dekkarien ystäville.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

1) Kirjan kannessa on ihmiskasvot

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

6) Rakkausromaani

7) Kirja kertoo paikasta, jossa olen käynyt

15) Kirjassa käsitellään jotain tabua

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

19) En pidä kirjan nimestä

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

30) Kirjan kannessa on kaupunkimaisema

44) Kirja kertoo Berliinistä

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat