Kuva: Otava

"Tuija Lehtinen syntyi 12.12.1954 Helsingissä. Hän on valmistunut luonnontieteiden kandidaatiksi vuonna 1978. Vapaana kirjailijana hän on työskennellyt vuodesta 1984 lähtien. Tuija Lehtinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tuija Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorisolle. Hänen kertojanotteensa on optimistinen ja valoisa, ja hän kuvaa nuorten nykytodellisuutta irtonaisen rennosti ja humoristisesti. Viihdyttävän pinnan alla on kirkasta ja terävää oivallusta elämästä ja ihmissuhteista. Lehtinen on ajanut aktiivisesti kirjallisuuden ja kirjailijoiden asiaa.

Lehtinen on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja. Lukukeskuksen Lukufiilis-lehden päätoimittajana hän toimi vuoteen 2009 asti.

Tuija Lehtinen on saanut muun muassa nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1988, Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinnon 2002 ja Topelius-palkinnon 2006.

Lehtisen teoksia on käännetty tanskaksi, ruotsiksi, saksaksi, viroksi ja japaniksi." Otava

 

"Kiirettä pitää, kun Saimi ja Selma pääsevät kesälomalle.

Kun kasiluokka vihdoin loppuu, Saimilla ja Selmalla on selvät sävelet. Saimi aikoo suunnata Kolkkokallion rinteille uudella maastopyörällään. Selma taas odottaa kiihkeästi rippikoululeiriä ja erityisesti erään isosen tapaamista.
Kavaletin estetilaukset vaativat oman aikansa, samoin Selman tanssiharjoitukset. Kepparitanssiryhmä Girls Dancing with Horses ja saksalainen vaihto-oppilas Herbie runotyttöineen aikovat häikäistä esityksellään runoviikon yleisön. Saimi odottaa tapahtumaa kauhun vallassa, vaikka ei kai kukaan voi vastustaa sinisiä hevosia ja humppatyttöjä." Otava

 

Kirjan tiedot:

Teos: Saimi ja Selma Kesäkimara

Tekijä: Tuija Lehtinen

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2019

Sivuja: 283

Mistä: Luin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan luettavaksi, että pääsen Helmet lukuhaasteessa eteenpäin. Tällä kirjalla saa rastin kohtaan 13. eli kotimainen lasten-tai nuortenkirja. Tuija Lehtisen kirjat ovat minulle tuttuja jo omasta varhaisnuoruudesta alkaen. Mirkka-sarjan muistan oikein hyvin.

Saimin ja Selman touhut olivat ihan tavallisia nuorten puuhia. Jotain särmää tästä kirjasta jäi puuttumaan. Muistelisin, että esim. Mirkka-sarja ei ollut näin vaisu.

En ollut myöskään lukenut sarjan aiempia kirjoja. Tämä ärsytti, kun kirjassa jatkuvasti viitattiin näihin aiempiin tapahtumiin.

Suosittelen kirjaa 9 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jotka lukevat nuortenkirjoja. Kannattaa kuitenkin lukea kirjat järjestyksessä. Välttyy viittausten aiheuttamalta ärsytykseltä.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet lukuhaasteen 2019 kohtiin:

1) Kirjan kannessa on ihmiskasvot

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

3) Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue

13) Kotimainen lasten-tai nuortenkirja

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

49) Vuonna 2019 julkaistu kirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat