Kuva: WSOY

"Ruotsalainen kirjailija ja toimittaja Stieg Larsson syntyi Västerbottenin Skelleftehamnissa 1954 ja kuoli sydänkohtaukseen vain viisikymmenvuotiaana vuonna 2004. Ennen kuolemaansa hän sai valmiiksi huikeaan menestykseen nousseen Millennium-trilogiansa, joka koostuu kolmesta dekkarista.

Larsson vastusti aktiivisesti äärioikeistolaisuutta ja rasismia. Tällä saattaa olla yhtymäkohta siihen, että hänen isoisänsä oli ollut natsismin vastustaja ja joutunut mielipiteidensä vuoksi työleirille Norrbotteniin. Larsson tulikin suurelle yleisölle tunnetuksi demokratian puolustajana ja pitkän linjan rasisminvastaisen työn tekijänä. Hän sekä luennoi aiheesta että kirjoitti siitä kirjoja ja artikkeleita.

Stieg, alkuperäiseltä nimeltään Karl Stig-Erland Larsson, lisäsi etunimeensä e-kirjaimen koska kyllästyi, että hänet jatkuvasti sekoitettiin kirjailijakollega Stig Larssoniin.

Miehet päättivät heittää kolikkoa, Stieg Larsson hävisi." WSOY

 

"Pohjoismaiden paras dekkari 2005 - Lasiavain-palkintoraati "Massiivinen, vakuuttava ja erittäin vetävä lukukokemus." KALEVA "Enpä muista, milloin minulle on viimeksi käynyt niin, että kun olen tarttunut jonkun kirjailijan esikoisteokseen, olen joutunut lukemaan kirjailijan tuotannon yhteen perään likipitäen samalta istumalta." KAINUUN SANOMAT Mikael "Kalle" Blomkvist, taloudesta kirjoittavan Millennium-aikakauslehden vastaava toimittaja, on pulassa. Hänet tuomitaan kunnianloukkauksesta vankilaan. Mahtava paljastusjuttu teollisuuspohatta Wennerströmin hämäräbisneksistä kaatui riittämättömiin todisteisiin, ja Wennerström aikoo asianajajineen ajaa niin Blomkvistin kuin koko lehdenkin puille paljaille.Kaiken keskellä Blomkvist saa uransa erikoisimman tarjouksen, kun sukufirman entinen johtaja Henrik Vanger lähestyy häntä. Vanger haluaa Blomkvistin selvittävän mitä tapahtui hänen veljentyttärelleen Harrietille, joka katosi elokuisena iltapäivänä vuonna 1966. Tätä suljetun tilan mysteeriä ei kukaan ole koskaan onnistunut ratkaisemaan. Vangerin lupaama palkinto on mitä houkuttelevin: todisteet Wennerströmin rikoksista.Blomkvist voi vain suostua ehdotukseen. Hän saa avukseen nuoren, tunnehäiriöisen mutta nerokkaan Lisbeth Salanderin, joka on erikoistunut ihmisten yksityiselämän tonkimiseen. Tapaus vie heidät yhä syvemmälle kohti Vangerin perheen ja samalla kansankodin sisällä vellovaa mustaa menneisyyttä: rasismia, vihaa ja veritekoja." WSOY

 

Kirjan tiedot:

Teos: Miehet jotka vihaavat naisia

Tekijä: Stieg Larsson

Kustantaja: WSOY

Vuosi: 2011

Sivuja: 423, kuunneltuna 19 h 6 min

Mistä: kuuntelin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi 17-vuotiaan poikani suosittelemana. Hän oli lukenut tämän kirjan sen saamien suositusten perusteella. Pääsen siis taas eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa.

Kirja on mielestäni jännittävä, mutta tarinan edetessä paljastui aika ällöttäviäkin asioita. Loppu on toisaalta ihan onnellinen, jos ei ajattele niitä muutamia iljettäviä yksityiskohtia, joita paljastuu. Ehkä luen loputkin Stieg Larssonin kirjat joskus vielä.

 

Kirja sopii seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä

9) Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

19) En pidä kirjan nimestä

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat