"Eppu Nuotio (s. 1962 Iisalmessa) tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

Hän on työskennellyt näyttelijänä Rauman kaupunginteatterissa vuonna 1981 ja Jyväskylän kaupunginteatterissa vuosina 1988−1992. Eppu Nuotio on naimisissa ohjaaja ja muusikko Kurt Nuotion kanssa ja heillä on kolme lasta.

Nuotion laaja kirjallinen tuotanto sisältää lastenkirjoja, romaaneja, kuunnelmia, näytelmiä ja tv-elokuvien käsikirjoituksia. Hän on myös muun muassa käsikirjoittanut musiikkivideoita ja konsertteja sekä tehnyt laulujen sanoituksia. Televisiossa Eppu Nuotio on nähty muun muassa käsikirjoittamassaan ja tähdittämässään sarjassa Sisaret.

Eppu Nuotion suosittuja Pii Marin -trillereitä on verrattu Leena Lehtolaisen ja Liza Marklundin tuotantoon." ( Otava.fi )

 

"Lukijat hurmannut hyvänmielen dekkarisarja jatkuu – kun espanjalais-suomalaiset häät saavat karmean lopun, on paikalla tietenkin tarkkavaistoinen Ellen Lähde

Puuharhamatkalla Andalusiassa Ellen Lähde törmää espanjalaissuomalaiseen hääseurueeseen. Morsian pitää Ellenin ilmaantumista ”maailman viimeiselle rajalle” enteenä ja kutsuu hänet häihin. Umpionnellinen pari vihitään ja juhlat jatkuvat läpi yön. Aamulla Ellen herää huutoon. Hän pitää syyllisenä kovaäänisiä riikinkukkoja, mutta saapuessaan aamiaiselle, hotellin aulassa odottaa kauhea yllätys.

Lukijat ihastuttanut Ellen Lähde on intohimoinen ja tarkkavaistoinen marttaihminen, joka saa työnnettyä lusikkansa sakeaankin soppaan." ( Otava.fi )

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Eppu Nuotio

Teos: Anopinhammas

Vuosi: 2018

Kustantaja: Otava

Sivuja: 254

Mistä: Kirjastosta

 

 

Valitsin tämän kirjan, koska olen lukenut sarjan ensimmäisenkin osan ja pidin siitä. Kirja on myös sopivan pituinen luettavaksi viikon aikana. Teksti on helppolukuista ja tarpeeksi jännittävää luettavaa. Loppuratkaisu oli surullinen, mutta juuri noin voisin kuvitella käyvän niissä olosuhteissa, jotka kirjassa vallitsevat. Anoppien ja miniöiden väliset suhteet saattavat usein olla hyvinkin vaikeita. Varsinkin entisaikaan oli tavallista, että anoppi oli ilkeä miniälleen eikä hyväksynyt tätä poikansa vaimoksi.

Sarjassa seurataan myös Ellen Lähteen lähipiirin ihmisten elämää. On mielenkiintoista lukea, mitä heille kuuluu. Joten varmastikin luen seuraavankin osan Ellen Lähteen tutkimuksia mikäli sellainen vielä ilmestyy.

Minulle on selvästikin tullut tavaksi lukea yksi kirja viikossa. Yhtään enempää en kyllä ehtisikään. Mutta olen tyytyväinen näin. Minä voin sanoa harrastavani lukemista. Olen ylpeä siitä.

Oletko sinä lukenut Anopinhampaan?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat