"Kuubalaissyntyinen Cecilia Samartin käsittelee kirjoissaan latinosiirtolaisten elämää.

Cecilia Samartin syntyi Kuubassa 1961. Hän oli vasta alle vuoden ikäinen, kun perhe joutui pakenemaan Castron hallintoa Yhdysvaltoihin. Koulutukseltaan Samartin on psykoterapeutti. Las Vegasin lähellä nykyään asuva Samartin tuntee kaupungin synkät varjot. Kirottu kauneus -romaanin taustatyötä tehdessään hän ymmärsi, miten laajasti ihmiskauppa on soluttautunut maailman joka kolkkaan.

Kirottu kauneus on Samartinin seitsemäs suomennettu romaani. Aiemmin häneltä on julkaistu suomeksi Señor Peregrino, Nora & Alicia, Kaunis sydän, La Peregrina, Los Peregrinos ja Mofongo." ( Bazar Kustannus )

 

"19-vuotiaan moldovalaisen Inesan vankila on lasvegasilainen loistohotelli. Hän on pomonsa ykköstyttö ja ostettavissa tärkeimpien asiakkaiden käyttöön. 15-vuotias meksikolainen Karla kerää asiakkaita kuin hunaja kärpäsiä; hänen kauneutensa on ”tähdistä ja kuusta”, niin kuin äidillä oli tapana sanoa. Turistisäihkeen ulkopuolella, hylätyssä asuntovaunussa monen kymmenen kulkukissan kanssa majailee 9-vuotias, saparopäinen Sammy. Hän on karannut kotoaan Ohiosta ja piileksii poliisia.

Armottomassa aavikkokaupungissa tyttöjen välille syntyy liittolaisuus ja toive vapaudesta. Pakoa voi yrittää kuitenkin vain kerran, ja kintereillä huohottavat orjamarkkinoiden pahimmat pedot.

Cecilia Samartinin Kirottu kauneus on kertomus ystävyydestä, toivosta ja selviämisestä. Se pakottaa ahmimaan sivuja kuin hyytävä jännäri ja johdattaa syvälle ihmiskaupan syövereihin kuin terävä dokumentti." ( Bazar Kustannus )

 

Sain luettua kirjan suhteellisen nopeasti. Se oli niin jännittävä, että en vaan voinut olla lukematta sitä. Kirjan aihe ihmiskauppa tulee kirjassa kuvattua hyvin aidontuntuisesti. Pystyin hyvin kuvittelemaan sen pelon ja tuskan, mitä kirjan päähenkilöt, kolme eri-ikäistä tyttöä joutuvat kokemaan. Pelottavinta on ajatella, että nämä tyttöjen tarinat ovat ihan oikeasti totta joillekin maailman tytöille. Mitä kauheuksia naisille ja lapsille voikaan tapahtua juuri parhaillaankin. Luettuaan tämän kirjan osaa arvostaa sitä, miten turvallinen maa Suomi kuitenkin on isoon maailmaan verrattuna. Kirjan loppu on samalla onnellinen ja surullinen. Ystävyys on kuitenkin ikuista. Suosittelen jännityksen ystäville.

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Cecilia Samartin

Teos: Kirottu kauneus

Suomentaja: Kristiina Vaara

Vuosi: 2018

Sivuja: 320

Mistä: Kirjastosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat