www.pixabay.com

Monella on tavoitteena tehdä paljon töitä ja ajatella, että sitten voi levätä, kun pääsee eläkkeelle. Rahaa kerrytetään erilaisiin vakuutuksiin ja rahastoihin, jotta sitten olisi käyttövaroja, kun pääsee eläkkeellä nauttimaan vihdoin elämästään.

Itse vierastan jotenkin tätä ajatusta. Minä olen ajatellut asian ihan päinvastoin. Aion nyt keski-iässä nauttia elämästäni, kun vielä olen suhteellisen terve. Aion matkustella, syödä hyvin ja terveellisesti, harrastaa jne. Panostan omaan hyvinvointiini niin paljon kuin mahdollista.

Siinä vaiheessa, kun pääsen eläkkeelle voi minulla olla todettu jo useita perussairauksia. Eikä sitäkään voi tietää, että milloin sairastuu syöpään tai muistisairauteen. Niin kauan, kun on suhteellisen terve, pitää nauttia elämästään. Toki sairastumisen jälkeenkin on tärkeää elää mielekästä elämää, mutta itse ajattelen silloin haluavani keskittyä sairauden hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin.

Itse näen eläkevuoteni niin, että silloin harrastan kaikkea mahdollisimman halpaa ja teen ehkä pienempiä matkoja lähiympäristöön. Jos saan lapsenlapsia, niin haluan olla läsnä heidän elämässään. Auttaa esim. hoitamalla heitä. Ei ole mitenkään välttämätöntä enää silloin matkustella ja muutenkaan hankkia mitään sen kummallisempia elämyksiä ja kokemuksia.

Uskon myös, että pystyn elämään ihan hyvää elämää sillä pienellä eläkkeelläni. Minähän en kuitenkaan koskaan ole tottunut ns. luxuselämään. Ja koska olen panostanut itseeni keski-iässä, niin voin paremmin vanhuudessa. Ja mikä tärkeintä en ole katkera vanha ämmä, jolta on jäänyt elämä elämättä.

Millaisena sinä näet oman keski-ikäsi ja vanhuutesi? Kumpaan aiot panostaa enemmän?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Itse vaikka säästän ja sijoitan, en koe tällä hetkellä luopuvani mistään vaan elän haluamani tyyppistä elämää. "Sitten kun " elämä ei tietenkään ole järkevää ja jokaisen kannattaa käyttää rahaa itselleen sopivalla tavalla. Itse tosiaan olen onnellinen nyt ja rahaa jää yli niin se on win win tilanne. Kulutustottumuksissani vaikuttat myös ympäristöarvot.

Nautiskelija jo nyt
2/6 | 

Mietin tätä samaa usein. Miksi minun pitäisi odottaa että voisin vanhempana tehdä mukavia asioita, jolloin voi jo olla joku sairaus tahi muu rajoittava tekijä. Kiipeä siinä sitten vuorelle esim. Yritän jäädä velattomana eläkkeelle, niin siinä jo tavoitetta kerrakseen.

Vierailija
3/6 | 

Jos sun rahat ei oikein meinaa riittää nytkään kun olet töissä, niin laske siitä 60% eläkettä, ja miten pärjätään, jos on niitä perussairauksia ja lääkekuluja. Harva eläkeläinen hummaa rahojaan, vaan kulut ovat pakollisia asumisesta, lääkkeistä ja ruoasta aiheutuvia.

Ei tietenkään pidä jättää elämättä nyt, mutta jos ei ollenkaan mieti tulevaa, niin todennäköisesti vastassa on köyhä vanhuus.

Vierailija
4/6 | 

En tietenkään jätä elämättä nyt, mutta jo työt vie niin suuren ajasta että en ehdi nauttia elämästä niinkuin haluaisin. Niinpä tähtään siihen että voin jäädä työelämästä pois hyvissä ajoin ennen eläkettä ja nauttia elämästä sitten aivan 100% :sti.

MarjaKOO
5/6 | 

Olen 55v. Sijoitan rahaa siksi, että voisin eläkkeellä elää edes hiukan paremmin. Eläke nimittäin on noin puolet työssäoloajan ansioista. Ja ihan hyödyllistä harjoitella niukempaa eloa jo nyt, eikä pistää kaikkea menemään. 

Lusikkalaatikko-blogi
7/6 | 

Itse sairastuin nuorena, jo ennen kuin ehdin päästä kunnolla kiinni työelämään, ja elämä on ollut ja tulee todennäköisesti olemaan myöhemminkin selviämistä ja sinnittelyä, sillä työkykyä ei ole eikä eläkettä kerry. Jos elämä olisi mennyt toisin ja mulla olisi terveyttä ja mahdollisuus tehdä asioita ja ELÄÄ, niin eläisin koko ajan niin täysillä kuin mahdollista (toki myös tulevaisuuden huomioiden) - sillä tosiaan, kenelläkään meistä ei ole takeita siitä, että vanhuudessa on jaksamista tehdä asioita tai että eläkeikää koskaan edes saavuttaa. Lähipiiristäkin löytyy surullinen esimerkki ihmisestä, joka elää kituutti läpi elämänsä ajatuksella "eläkkeellä on sitten aikaa harrastaa ja nauttia elämästä" ja joka menehtyi aivoverenvuotoon pian eläkkeelle päästyään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat