Useampana juhannuksena on tullut lähdettyä poikien kanssa pienelle matkalle. Silloin on monesti ollut kesän ainoa hetki jolloin molemmat pojat ovat voineet lähteä mukaani.

Tänä vuonna olimme kolme vuorokautta Kööpenhaminassa. Tanskassa juhannus on edelleen vanhaan tapaan 24.6.2019. Joten emme osuneet paikalle katselemaan heidän juhannustaan vaan ihan tavallista kesäistä arkea. Parempi näin sillä oli tietenkin kiva, että kaikki paikat olivat auki jne.

Kööpenhaminassa on paljon nähtävää. Valitsimme joitakin kohteita missä kävimme. Ajelimme Sightseeing bussilla ja veneellä, joten näimme paljon jalkojamme väsyttämättä. 50 eur/ aikuinen maksoi lippu jolla sai ajella ympäriinsä bussilla ja veneellä 48 h. Lisäksi tähän sisältyi Tivolin pääsymaksu, jolla siis pääsi Tivolin alueelle, mutta ei laitteisiin.

Torstaina kävimme Nyhavnissa ihailemassa vanhoja kauniita rakennuksia. Sieltä lähdimme kanaaliristeilylle, joka kesti reilun tunnin ajan. Jäimme Strögetillä pois. Siellä hengailimme jonkin aikaa. Söimme Smörrebrödit ja isompi poika osti itselleen halvat aurinkolasit. Itse en ostanut matkalla kuin ruokaa, juomaa ja elämyksiä.

Torstaina ajelimme vielä Colorful Copenhagen bussireitin, jolla näki vähän erilaista Kööpenhaminaa mm. Christianian vapaakaupunkia. Tällä reitillä oli nähtävillä hieman köyhempää seutua kuin Ködby, jossa hotellimme Scandic Ködby oli. Hotelli oli oikein siisti ja mukava. Sieltä oli sopiva kävelymatka Sightseeing bussin pysäkille.

Ködbyn alueella on paljon ravintoloita ja kahviloita sekä pubeja. Valinnanvaraa löytyy. Hintaso suunnilleen sama kuin Suomessa.

Kööpenhamina on mielenkiintoinen sekoitus Pohjoismaista ja Eurooppalaista tyyliä. Tanskan kielikin kuulostaa toisaalta vähän ruotsilta, mutta myös aika paljon saksalta. Jonkinlainen sekoitus näistä, josta ei oikein saa selvää. Tekstiä pystyy jonkin verran arvailemaan, koska on koulussa lukenut ruotsia ja saksaa.

Tässä vähän jotakin reissusta. Jatkan paremmin ensi viikolla.

Kommentit (1)

Eija/Lentävä joogamatto
2/1 | 

Kööpenhamina on kyllä kiva! Pääsin käymään siellä kahdesti opiskeluaikoina, kun viivyin kuukauden Odensessa. Jollain lailla ainakin mulle paljon houkuttelevampi kuin Oslo tai Tukholma. Tanskan kieli toki on aika jännä enkä tehokurssista huolimatta oppinut sitä kunnolla :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat