www.pixabay.com

Olen ollut kaksi viikkoa lomalla. Loma on tehnyt tehtävänsä ja olen unohtanut lähes kaikki työasiani. Näin kuuluu ollakin. Kyllä ne sitten taas palautuvat mieleen, kun on ensimmäisen työvuoron aika. Näin käy aina.

Matka Puerto de la Cruzissa oli todella hyvä tapa päästä irti arkisista ympyröistä. Loppuloma meni vähän himmaillessa kotona. Minulla oli menkat ja ne aiheuttavat minulle aina joka kuukausi uupumusreaktion. Mutta olen sitten nukkunut ja lepäillyt. Olen vain ollut. Sekin on ihan hyväksi välillä.

Tästä blogista en ole tarvinnut lomaa. Tykkään postata päivittäin. Muuten en sitten somea päivitäkään. Minulle riittää tämä tapa. Blogi on oiva itseilmaisun kanava. Tällä tavalla saa hyvin avattua asiaa, josta postaa. Näen blogin tulevaisuuden koko ajan parempana.

Teen rankkaa työtä sairaalassa. Kaikki eivät sitä työtä jaksa. Mutta on kuitenkin tärkeää, että nyt ja tulevaisuudessa olisi ihmisiä, jotka jaksavat hoitaa toisia. Ehkä olisi aika tehdä jotain sen eteen, että kalliisti koulutetut hoitajat eivät vaihtaisi alaa. En koe hyväksi, että minulla olisi kohta työkavereina pelkästään ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joiden kielitaito ei aina ole riittävä. 

Haluan jaksaa paremmin. Pidän tärkeänä, että ehdin vapaa-ajallani nukkua tarpeeksi. Menen mieluummin aikaisin nukkumaan kuin valvon esim. baarireissun tai tv:n tuijottamisen takia. Unen vähäisyydellä on yhteyttä lihavuuden kanssa. Minulla ei ole varaa valvoa kuin yövuorojen ajan. Aion panostaa riittävään uneen. Uskon sen hoikistavan minua.

Toinen tärkeä asia on syömäni ravinnon laatu. Syön mielestäni aika terveellisesti. Ongelmani on herkuttelu. Aion vähentää herkuttelua ja vaihtaa herkkuja kevyempään vaihtoehtoon. Uskon, että tämä onnistuu, kun vain tahdon niin.

Kolmas jaksamiseen vaikuttava tekijä on liikunta. Olisi tärkeää käydä kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. Ongelmana on ollut se, että jaksan käydä siellä vain vapaapäivinä. Ja kun vapaapäiville osuu usein muutakin tekemistä niin sitten on treeni vaan jäänyt tekemättä. Aion kevään aikana yrittää parhaani mukaan ehtiä käydä salilla.

Aion ottaa kävelylenkit taas ohjelmaani. Kävelyllä jaksaa käydä aamuvuoronkin jälkeen. Kävely hoikistaa tehokkaasti. Ja nyt kun päivät pitenevät on kiva seurata samalla kevään etenemistä.

Pohdin myös, että alkaisin joogaamisen alusta. Aloittaisin helpoista 15 min joogista. Joogaaminen tekee hyvää. Joogaaminen helpottaa mm. vatsantoimintaa. Joogaaminen myös muokkaa kroppaa itselleni mieluiseen suuntaan. Joogaaminen tuo mielenrauhaa.

Mietitkö sinä näitä samoja asioita? Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia jaksamisesta. Haluan tehdä tästä keväästä itselleni kevyemmän ja valoisamman. Tiedän, että pystyn siihen!

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Tokihan noita asioita tulee mietittyä aika paljonkin ja samoja johtopäätöksiä on tullut tehtyä: lepo ja riittävä uni on tärkeää samoin kuin liikkuminen ja hyvä ravinto. Sitten on sosiaalinen puoli rakkaine ihmisineen ja ystävineen. Oma perhe on tietysti kaikkein tärkein, mutta jaksamiseen auttaa myös se, kun tapaa ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä. Eikä missään facebookissa, vaan ihan naamatusten :)  Tsemppiä sinulle kevyemmän ja valoisamman kevään tekemiseen, pystyt siihen!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat