Kuvat: www.pixabay.com

Tykkään siitä, että minun ei tarvitse palella kesällä tai lomalla. Mutta mielestäni riittävä lämpötila on 20 -25 asteen välillä. En nauti pitkään jatkuvista helteistä.

Helteet ovat vaarallisuudessaan verrattavissa koviin pakkasiin. Etenkin lapset ja vanhukset kärsivät näistä sään ääripäistä.

Minun puolestani toiset saavat hehkuttaa näiden helteiden ihanuutta ihan niin paljon kuin haluavat. Mutta minun ei tarvitse niistä tykätä.

Olen ollutkin aina oman tieni kulkija siinä, miten suojaan itseni ja lapseni helteeltä. Siinä missä toiset lisäävät ulkoilua helteellä niin minä vähennän sitä ihan niinkuin pakkasellakin.

Lasten ollessa pieniä vein heidät uimarannalle vasta klo 18 jälkeen. Siitä suoraan suihkuun, iltapalaa ja nukkumaan.

Minulle riittää vähempikin rusketus, jota saa kyllä ihan tarpeeksi, kun liikkuu ulkona sen verran, kun on pakko.

Miten selviän helteistä?

Pidän asunnon niin viileänä kuin mahdollista. Kaihtimet ja verhot ovat kiinni ja ikkunat auki yöllä. 

Syön vähemmän ja kevyemmin. Vettä juon runsaasti. Suolaa pitää saada.

Kuntoilen kuntosalilla, jonne pyrin kulkemaan bussilla.

Helteellä kannattaa ottaa rauhallisesti. Rehkiä mahdollisimman vähän.

Nauttikaa säästä varovaisesti!

Kommentit (2)

Hakkarainen
3/2 | 

Olen alkanut kallistumaan viiime päivinä samaan suuntaan. Helle alkaa tuntua ihon poltteena, pään painavuutena ja askeleen raskautena. Ei tunnu maistuvan ruoka, uni eikä urheilu. Olen töröttänyt tämän päivän enimmäkseen sisätiloissa ja syystä tai toisesta tästä on syyllinen olo. Mieli soimaa, että helteistä PITÄÄ nauttia. Onko pakko jos ei halua?

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/2 | 

Toi on tosi monella ongelma, että kun helteiden jatkuessa alkaa oma olo hiipua niin sitten tuntee syyllisyyttä, että pitäisi vaan nauttia ja painattaa helteessä. Kannattaa kuunnella itseään helteellä. Ei ole pakko nauttia, jos ei jaksa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat