Kirjoitukset avainsanalla #loppiainen

www.pixabay.com

Loppiainen tunnetusti päättää joulunvieton. Minä olen oppinut, että loppiaista vietetään Itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen muistopäivänä. Muualla maailmalla loppiaisen vietolle voi olla muita syitä. 

Kun minä olin lapsi, loppiainen ei ollut aina 6. tammikuuta, vaan työmarkkinajärjestöjen toivomuksesta lauantaipäivä 6.-12.1 välisenä aikana. Nykyinen tyyli on ollut voimassa vuodesta 1992. 

Loppiaisena koti perinteisesti viimeistään riisutaan joulukoristeista. Itse useimmiten olen vielä loppiaisena nauttinut koristeista ja siivonnut ne pois vasta seuraavana päivänä. Niin aion tehdä tänäkin vuonna.

Lasten kanssa vietetyistä loppiaisista on jäänyt mieleen Peppi Pitkätossun kuusenriisumisjuhlat. Luin sen heille usein juuri loppiaisena. Kotikaupungissani myös järjestettiin usein loppiaisena koko perheen loppiaistapahtuma, jossa tuli käytyä lasten kanssa useampana loppiaisena.  Lasten kasvettua olenkin sitten ollut usein loppiaisena töissä tienaamassa rahaa.

2020 loppiaisena olen myös töissä. Ennen töihin lähtöä ehdin imuroida, pestä lakanat, laittaa ruokaa ja jumpata. Ruokana on jauheliha-makaronilaatikkoa ja jumppaan ruoan ollessa uunissa Yogaian tahtiin.

Tänä vuonna aion syödä pienempiä annoksia ruokaa ja jumpata kotona sen lisäksi, että käyn myös edelleen salilla. Kävelyä saisi tulla tunti päivittäin ulkosalla. Siinä ovat minun tavoitteeni terveyden edistämisen suhteen tänä vuonna.

Mielestäni näin loppiaisena elämä näyttää jo huomattavasti valoisammalta!

Nähdään pian!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat