Kirjoitukset avainsanalla minun jouluni

www.pixabay.com

Joulu on ohi ja tänään on ollut ihan tavallinen arkiperjantaipäivä. Viikonloppu tosin taasen alkaa ja juhlapyhiä on vielä jäljelläkin. Itse odotan vuoden vaihtumista jo siitäkin syystä, että sitten olen lähes koko tammikuun vapailla ja lomalla.

Minun jouluni sujui aika pitkälle suunnitelmien mukaan, mutta tulipa siihen sitten jotain odottamatontakin. Jouluaattona olin töissä iltavuorossa klo 20 asti. En ollut koskaan aiemmin ollut jouluaattona iltavuorossa. Töissä oli rauhallista ja hiljaista. Ja koska bussit eivät enää kulkeneet niin ajelin taksilla kotiin työnantajan laskuun. Kaupunki oli hiljainen.

Kotona sitten lämmittelin jouluruokia ja join yhden oluen, joka ei ollut minun makuuni. Pojat olivat vanhemmillani pelailemassa ja tulivat kotiin, kun olin jo mennyt nukkumaan. Uni tuli ennen puolta yötä.

Joulupäivän aamuna nukuin pidempään ja aamupalalle mennessäni huomasin lahjakasseja olohuoneen nurkassa. Söin aamupalaa ja availimme paketteja. Saimme kaikki jotain pientä käytännöllistä lahjaa. Sitten minä lähdin käymään vanhemmillani. Istuskelin siellä jonkin aikaa kahvittelemassa ja jutustelemassa vanhempieni kanssa.

Kotona laitoimme poikien kanssa jouluruoat tarjolle ja söimme yhdessä. Ruoan jälkeen lepäilin tv:tä katsellen ja kirjaa kuunnellen. Illalla veli lapsineen ja pikkusisko tulivat meille pelaamaan. Pelasimme perinteisesti Trivialia. Ennen klo 22 olo oli ihmeen väsynyt ja meninkin nukkumaan ennen puolta yötä.

Aamulla Tapaninpäivänä heräsin siihen, että päätä särki ja oli huono olo. Oksensin muutaman kerran ja oli pakko soittaa töihin etten pysty tulemaan iltavuoroon. Olin ehkä syönyt jotain liian kauan lämpimässä ollutta ruokaa. Nukuin lähes koko päivän ja olin syömättä iltaan asti. Veljeäni pyysin tuomaan keltaista Jaffaa, jota aina tekee mieli, kun on vatsatauti. Illalla sain syötyä vähän kerrallaan pieniä annoksia. Menin aikaisin nukkumaan jälleen.

Tänään aamulla heräsin nälkäisenä. Söin vähän kerrallaan pieniä annoksia. Ja löhöilin vuoteessa kirjaa kuunnellen. Iltapäivällä olo oli jo parempi ja kävin suihkussa ja laitoin lakanat ja sairauden aikana käytetyt vaatteet pesuun.

Sellainen joulu siis minulla. Muuten ihan hyvä, mutta vatsatauti olisi saanut kyllä jäädä väliin. No kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut. Sellaista elämä on. Millainen joulu sinulla oli?

Nähdään taas pian!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat