Kirjoitukset avainsanalla inkivääritee

www.pixabay.com

Minulla on nyt ollut muutaman päivän ajan vähäisiä flunssaoireita, pientä nuhaa ja vähän kurkkukipua. Kuumetta ei kuitenkaan ole ollut ja yleistilakin ollut hyvä niin en ole jäänyt kotiin potemaan vaan olen ihan ollut töissä. Sain lauantaina töissä opiskelijaltani idean, että kokeilisin auttaisiko inkivääritee flunssaoireisiini. Minulla kun sattuu juuri nyt olemaan inkiväärin pala jääkaapissani.

 

Googletin ohjetta ja päätin kokeilla 28.9.2013 Ylen nettisivuilla julkaistua versiota. Joka on tässä!

Näin teet inkiväärijuomaa itse:

1.Leikkaa inkivääristä noin 20 gramman pala. Käytännössä se on kutakuinkin muutaman sentin mittainen ja kahden peukalon paksuinen pala.

2.Inkiväärin kuori ei ole syötävää joten leikkaa se pois veitsellä.

3.Sen jälkeen viipaloi palanen noin 20 sentin kolikon paksuisiksi viipaleiksi. Yleensä niin tulee vajaat 10 kappaletta.

4.Laita kattilaan noin puoli litraa vettä ja viipaleet sekaan.

5.Kun vesi kiehuu, laita levy miedoimmalle lämmölle ja anna kiehua hiljalleen raollaan olevan kannen alla 15 min - 1/2 tuntia, jotta inkivääriä liukenee veteen.

 

Juo tee kuumana hunajan tai sokerin makeuttamana. Teen maku on tulinen, karvas ja jollain tavalla eteerinen. Jos tuntuu liian tuliselta, niin laimenna vedellä. Etsi itsellesi sopiva vahvuus. ( Minä laitoin mukiin pussin vihreää teetä, jossa sitrusmaku, oli sopiva tähän )

Teen vaikutus tuntuu yleensä puolen tunnin tai viimeistään tunnin kuluessa helpottuneena hengityksenä.

Terveyskapoista voi löytää runsaastikin inkiväärituotteita. Ne ovat usein luomutuotteista tehtyjä kapseleita, pulvereita tai erilaisia juomia. Myös inkiväärihunajaa on tarjolla.

Mikäli epäilee, että inkivääri ei sovi itselle jostakin terveydellisestä syystä, kannattaa kysyä sen käytöstä lääkäriltä. Jos olet raskaana tai sinulla on käytössä verenohennus-tai verenpainelääkkeitä niin inkivääriä ei suositella käytettävän. Myös diabeteslääkkeiden käyttäjien kannattaa olla varovaisia inkiväärin kanssa.

 

Minä koin saavani hyötyä inkivääriteestä ja flunssaoireeni helpottuivat, oli helpompi hengittää. Poikanikin joi inkivääriteetä ja sanoi, että tämä varmasti auttaa, sitten kun on flunssa. 

Inkivääriteen tekeminen vie hieman aikaa, joten minä aion lähinnä juoda sitä silloin, kun olen flunssainen. Jos on esim. saikulla niin silloin on aikaa keitellä inkivääriteetä.

Muista myös, että inkivääri vain lieventää flunssan oireita. Bakteeritulehdusta se ei paranna, joten muista käydä lääkärissä, jos flunssa pitkittyy.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Hei! Itse teen pikaversion, kiehuva vesi (ehkä vähän viilennetty) ja hunajaa. Helppoa ja hyvää! Hyvä kuullatuosta verenpainelääkejutusta, sitä en tiennytkään. Parane pian!

Vierailija
2/4 | 

Inkiväärin ja hunajan sekaan vielä sitruunaa, valkosipulia ja omenaviinietikkaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat