Kirjoitukset avainsanalla lokakuu 2019

www.pixabay.com

Aika kuluu nopeasti ja nyt todellakin on jo marraskuu. Koko ajan on pimeämpää ja kylmempää. Ja joulu lähempänä. Monet ovat jo aloittaneet jouluvalmistelut. Itse en kylläkään ole vielä tehnyt yhtään mitään.

Ehkä voisin aloittaa ostamalla lisää ledkynttilöitä. Kynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Sitten vaan viltti päälle sohvalla makoillessa. Eiköhän niiden voimalla pääse taas eteenpäin tästäkin pimeydestä.

Mutta palaan vielä lokakuuhun sen verran, että vilkaistaan, mitkä postauksistani ovat olleet ne viisi luetuinta. Tässä ne ovat jälleen järjestyksessä ja linkattuina.

  1. Onko minulla liikaa velkaa?
  2. Palkkaisinko itselleni personal trainerin?
  3. Syyskuun luetuimmat postaukset- Top 5
  4. Pelkään uupuvani tähän kaikkeen
  5. Tekeekö omistaminen ihmisestä paremman?

Lokakuu oli itselle hieman pettymyskuukausi. Jouduin kiusatuksi eräässä hyväosaisten naisten facebookryhmässä vain sen takia, että olen yrittänyt saada postausteni avulla helpotusta omaan taloustilanteeseeni. Huomaa, että joillakin hyväosaisilla ei ole mitään hajuakaan siitä, millaista on olla pienituloinen tai vähävarainen. Mutta eipä siitä sen enempää. En välitä heistä ja jatkan blogin pitämistä, koska on selvästikin olemassa lukijoita, jotka odottavat aina uutta postausta. Ehkä onkin ihan hyvä ettei ole niin kovin suosittu blogimaailmassa. Suosio tuo aina mukanaan kateutta, se on selvää.

Marraskuussa kirjoittelen aina silloin, kun siltä tuntuu. Aiheina hyvinvointi, kirjat ja joskus raha. Lisäksi kirjoittelen välillä ihan vaan päiväkirjapostauksia. Ja silloin tällöin voi olla ajankohtaisia teemapostauksia.

Kiitos sinulle lukijani, kun olet viihtynyt seurassani. Toivottavasti jatkossakin jaksat lukea höpinöitäni!

 

 

Kommentit (7)

Anu T.
1/7 | 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten määrittelet hyväosaisen? Olet käyttänyt tätä termiä aika paljon.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/7 | 

Hyväosainen on sellainen, kenen ei ole koskaan missään elämänvaiheessaan olla huolissaan rahojen riittävyydestä.

Vanhemmat ovat tukeneet taloudellisesti tai on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk tai mies elättää.

Siinä nyt ainakin joitain määritelmiä.

Vaimitees
3/7 | 

Mut hei, aina ei ole kyllä kysymys siitä, että paljonko tienaa. Menot ja tulot balanssiin, hyvä talouden hallinta on kaiken a ja o.

Anu T.
4/7 | 

Eli käytätkö näitä määritelmiä itse toisista, hyväosaisiksi olettamistasi ihmisistä? Yhtä vai useampaa kerralla?

Kummastelen tätä kommenttia, että "on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk". Ok, ihminen todennäköisesti on hyväosainen hyväpalkkaisessa työssä (jos sen niin ajattelee), mutta hänen taustansa voi olla ihan toista. Tartun tähän siksi, että se pätee minuun. En kuitenkaan noin vain "ole päässyt" työhön, jossa tienaa hyvin, vaan se on vaatinut paljon opiskelua, tahtoa ja työtä, että nyt voisin kutsua itseäni hyväosaiseksi. Rahojen riittävyydestä on pitänyt olla huolissaan moneenkin otteeseen elämässä. Vanhemmat eivät ole pystyneet tukemaan taloudellisesti, lama-ajan vaikutusta. Miehen elätettävänä en ole koskaan ollut.

Kaikkiin asioihin en ole voinut vaikuttaa, mutta omilla valinnoilla olen joihinkin voinut vaikuttaa (esim. ulkomaan matkailua en ole harrastanut), ja se osaltaan on mahdollistanut tämän hetkisen hyvän elämäntilanteen. Sanon "tämän hetkisen", sillä koskaan ei voi tietää, miten elämässä käy, ja siihen olen myös yrittänyt (taloudellisesti) varautua. Toisaalta minulle on päivänselvää, että autan vanhempiani tarvittaessa rahallisesti, vaikka he eivät ole pystyneet minua siten tukemaan. Heidän tukensa on kuitenkin ollut muuten tärkeää ja heiltä olen saanut tolkun suhtautumisen rahaan.

Korkealla palkalla on muuten myös se kääntöpuoli, että mm. päivähoito-maksut ovat korkeammat ja tietysti veroprosentti on ihan kiitettävän iso. Minusta se on kuitenkin ihan oikein, ja mielelläni maksan veroni.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
5/7 | 

Ihan ylipäätään miellän hyväosaiseksi kenet tahansa, jolla on parempi taloustilanne kuin minulla. Enkä ymmärrä, miksi joku loukkaantuisi siitä.

Enkä minä valita omasta tilanteestani. Totean vain asioita omassa blogissani. Se lienee minulle sallittua, kun terapioin itseäni.

Vierailija
6/7 | 

Ota huomioon se, että jokainen, jolla on parempi taloustilanne kuin sinulla, ole suinkaan hyväosainen ja se tila ei edes ole aina pysyvä.

On vain pitänyt monenkin ponnistella päästäkseen siihen "hyväosaisen" tilaan. Jos on suht hyvä palkka, niinkuin sinullakin on, ja ei ole ottanut liiemmälti kulutusluottoja, joita pitää maksella hyvän osan elämäänsä, silloin voi saavuttaa hyvän taloudellisen balanssin. Näin se menee.

Ei ole tarttenut syntyä ns. kultalusikka suussa.  Sinä kyllä olet mielestäni valittanutkin joskus omaa tilannettasi. Tosin olet mahdollistanut luotonotollasi juurikin nuo kaikki matkat ja muut "hyväosaisen" jutut.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
7/7 | 

Sen takia en enää valitakaan, kun olen voinut luottojen avulla mahdollistaa itselleni "parempaa" elämää.

Mutta mainitsenpa taas että joku saa nämä samat asiat ilman luottoja. Ja joskus maksajina voivat olla esim. vanhemmat tai mies.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat