Kirjoitukset avainsanalla rahat vähissä

www.pixabay.com

Lokakuussa sain pienemmän tilin kuin taas pitkään aikaan on ollut. Olin syyskuussa lomalla, joten loma-ajalta jäi lisät tienaamatta ja se näkyy kyllä aina heti sitten jossain vaiheessa palkassa. Mutta en kyllä rahan takia jättäisi lomia pitämättäkään. Lomailu tekee hyvää ja ilman lomaa ei kyllä jaksa. En siis valita tästä vaan totean vain asian, mikä vaikuttaa rahojen riittävyyteen.

Menothan taas pysyvät aina samoina ja lomilla tuppaa rahaa kulumaan aina vähän enemmänkin kuin töissä ollessa. Silloin usein päädytään tilanteeseen, jossa rahat alkavat olemaan vähissä jo reilu kaksi viikkoa ennen palkkapäivää. 

Onneksi minulla kuitenkin on kaikki laskut maksettuina niin että vasta marraskuussa tilipäivänä maksan niitä seuraavan kerran. Karhukirjeitä siis ei ole odotettavissa mistään. Ja muutenkaan minun ei tarvitse seuraavan kahden viikon aikana tehdä mitään erikoista, mihin kuluu rahaa.

Olen kotosalla ja käyn töissä. Ja koska olen maksanut laskuni niin voin käydä salilla, kuunnella kirjoja ja laittaa ruokaa. Ei aina tarvitse olla menossa johonkin eikä aina tarvitse syödä ulkona tai käydä elokuvissa. Välillä on kiva ehtiä olla kotonakin.

En siis valita vaan totean vain rahojen olevan vähissä. Enkä kyllä jaksa yhtään ajatella, että alkaisin tehdä esim. keikkatöitä, jotta saisin enemmän rahaa. Liika työnteko tappaa takuuvarmasti minut liian aikaisin enkä näe sitten lasteni vanhenemista enkä voi olla heidän tukenaan.

Seuraava tilipäivä on minulla siis 15.11.2019 ja sitä ennen en saa mistään mitään rahaa. Täytyy tulla siis toimeen vain niillä mitä on jäljellä. Ehkä minunkin tilanteeni vielä joskus helpottaa.

Onko sinullakin rahat vähissä?

Kommentit (4)

Jep
1/4 | 

Ei ole, koska minä en matkustele jatkuvasti.

Vierailija
2/4 | 

Ei ole rahat vähissä. Olen hyvä ennakoimaan. Jos on tulossa vaikka vähemmän palkkaa tai isompia menoja, niin vähennän tietoisesti kulutusta jo etukäteen. Olen muutenkin ollut jo pienestä pitäen säästäväinen.

Vierailija
3/4 | 

On. Pienipalkka muutenkin. Sairastuin,joten lisät jäi saamatta. Koira sairastui. Myös matkan ostin(Puolaan). Autokin pitäisi katsastaa. Minulle,lapselle ja koiralle vajaa 200€, ennekö palkka tulee (15.11)

Vierailija
4/4 | 

Olen säästänyt pienistä tuloista 20 vuotta. Olen pihi, joten rahaa on jos johonkin tarvitsen. En ostele tavaroita ym. Taloudenpito on hyvin hallinnassa. Laittamalla jatkuvasti säästöön, ei tule ongelmaa että rahat olisivat koskaan loppu. Pitää vain hallita rahan käyttöä ja olla itsekuria, mutta se tuntuu olevan monelle vaikeaa. Minulla on pienemmät tai samat tulot kuin sinulla, silti omistusasunto ja säästöjä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat