Kirjoitukset avainsanalla vähävaraisuus

www.pixabay.com

Minun velkani ovat kovasti kiinnostaneet teitä lukijoitani. Olen myös saanut jatkuvasti ilkeämielisiä kommentteja liittyen velkaantumiseeni. Tulkitsen nämä kommentit niin, että kommentoijat ovat vain kateellisia minun elämäntyylistäni. Joko he eivät itse voi tai uskalla tehdä niin kuin minä tai sitten he ovat minua paremmin tienaavia hyväosaisia, jotka haluavat nöyryyttää huonompiosaista. 

Sinänsä nämä kommentit ovat ihan turhia, koska en välitä niistä yhtään enkä edes julkaise niitä. Enköhän minä itse tiedä, mihin minun maksukykyni riittää. Minulla on kuitenkin vakituinen toimi eikä yhtään alaikäistä lasta. Enkä kuitenkaan elele mitenkään erityisen leveästi. Asun halvassa vuokra-asunnossa, minulla ei ole autoa, en matkustele yksin luksuslomilla, en ostele jatkuvasti uutta vaatetta ja tavaraa enkä myöskään joka päivä enkä edes joka viikko käy ulkona syömässä tai leffassa.

Vaikka velkaa onkin kertynyt jonkun verran ei sitä mielestäni ole mitenkään erityisen paljon. Ei ainakaan 162 000 eur, mikä olisi minun tuloillani liikavelkaantumisen raja. Katso tästä oma rajasi!

Teen koko ajan töitä, jotta velkatilanteeni helpottaa. Tavoitteena onkin velattomuus 60 vuotiaana. Tähän on 18 v aikaa, joten enköhän selviä veloista siihen mennessä. Huolimatta siitä, että aion edelleen jatkaa tällä samalla elämäntyylillä.

En paljasta velkojeni määrää, koska ne ovat mielestäni epäolennaista tietoa lukijoilleni. Olennaista on seurata sitä, mitä kaikkea minä ehdin tehdä seuraavan 18 vuoden aikana, kun minulla on velkaa. Elää voi, vaikka olisi velkaa. Velaton elämä taas ei aina välttämättä ole kovinkaan hohdokasta elämää. Riippuu paljon siitä, mitä kukin meistä pitää hohdokkaana.

Itse olen kokenut elämässäni vähävaraisia aikoja enkä yhtään kaipaa paluuta niihin. Joillekin hyväosaisille voisi tehdä hyvää kokea elämässään myös se, että mitä on olla vähävarainen. Ennen sitä kokemusta ei oikeastaan tiedä elämästä yhtään mitään. Suosittelen vähävaraisuutta välillä hyväosaisille ja sitten sen jälkeen katsotaan, että kuinka moni heistä enää kritisoi minun valintojani.

Onko sinulla liikaa velkaa? Oletko koskaan elämässäsi ollut vähävarainen?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 | 

Olen eri mieltä siitä, etteikö velaton elämä olisi hohdokasta elämää. Minulla ei ole koskaan ollut muuta velkaa kuin asuntolainaa ja koen, että elän oikein hyvää elämää. En ole sinua kovin paljon parempituloisempi, nettotienestit ovat himpun päälle 2000 kuussa eli samat kuin sinullakin.

Tosi monessa asiassa voi säästää. Itse en esim. koskaan tilaisi valmiita ruoka- tai hedelmäkasseja kotiin. Säästöä pari sataa kuussa, sillä katan helposti auton kustannukset.

Elämä on paljon vapaampaa, kun ei ole velkaa. On hieno tunne, kun on säästöjä. Jos tulee yllättäviä tarpeita, voi ostaa miettimättä rahaa. Se jos mikä on elämänlaatua.

Minä vaan
3/15 | 

No minä en ainakaan ole sinulle kateellinen. Minulla on tavoite olla velaton 50 v. niin, että talo on maksettu. En käy edes joka kuukausi ulkona syömässä, mutta en koe, että jään jostakin paitsi. Sen sijaan säästän lomamatkaan ensi vuodelle, tänä vuonna oli pakko jättää isommat matkustekut väliin, koska oli paljon ylimääräisiä menoja, jotka rahoitettiin suoraan lomarahoilla, palkkarahoilla, näin ollen en halunnut maksaa isompia lomareissuja velaksikaan. Mutta ensi vuonna sitten matkustellaan, kun rahaa jää siihen enemmän. Kaikkea ei voi aina saada, ainakaan tässä ja nyt heti, sen olen aina ymmärtänyt.

Vierailija
4/15 | 

Miksi ihmeessä sinulla on velkaa jos ei ole edes omaa asuntoa tai autoa? Ei kait kukaan täysjärkinen normaaliin elämiseen ota velkaa?

Vierailija
6/15 | 

Toivottavasti lukijat eivät ota mallia että olisi ok rahoittaa elämistä velalla. Kyllä me naiset- lehden toimituksen olisi hyvä julkaista juttua myös asian varjopuolista eikä hyväksyä bloggaajan kaikkia kirjoituksia. Surullista jos joku nuori ottaa tästä mallia.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
7/15 | 

En nyt oikein ymmärrä, että mitä huonoa mallia on siinä, että käy töissä ja maksaa velkojaan pois?

Siitähän tässä oli kysymys. Minä teen paljon töitä sen eteen, että maksan velkani pois.

Vierailija
8/15 | 

Sinulla on kuitenkin varsin kohtuulliset tulot, joten en oikein ymmärrä miksi olet ottanut ihan normielämään velkaa. Se on kovin lyhytnäköistä.

Itse en miettisi matkoja, personal trainereita, valmisruokia silloin jos rahaa ei ole. Niiden aika on silloin, kun rahatilanne sen sallii.

Ja mitä tulee tuohon hallituksen kaavailemaan velkakattoon, sillä tarkoitetaan lähinnä asuntolainaa. Toki kulutusluotot lasketaan mukaan kaikkiin lainoihin, mutta toivottavasti et ajattele että asiasi ovat hyvin niin kauan kuin kulutusluottoja alle 162 000 euroa.

kas
9/15 | 

Mitä sitten, jos vaikka sairastut tai tulosi tippuvat tai loppuvat kokonaan?

Nuo taulukot johon viittasit, on kyllä semmoiset summat velkaa, että minulla ei ole ikinä ollut tuommoista summaa velkaa yksinään, vaikka maksankin talovelkaa yhdessä mieheni kanssa eli ei kyllä ole mikään mittari. Jos kulutusvelkaa on niin paljon, että suunnittelee olevansa velaton kun täyttää 60 v, niin kyllä sitä sitten on paljon!

Ei ole tietysti mikään mittari, että pitäisi olla maksetut talot ja autot, mutta jos näitä ei ole tai muuta omaisuutta, josta saa rahaa itselleen myymällä ne pois, niin pitäisi olla rahaa sivussa pahan päivän varalle, jos jotain odottamatonta sattuu. On aika mahdoton tietää, mikä tilanne on elämässä kymmenen vuoden päästä tai edes vuoden. Kulutusluotto elämiseen on sinänsä harmillista, että sitä ei saa pois tiukan paikan tullen, jos sinulla ei ole mitään mitä myydä, kuitataksesi edes osaa velasta pois. 

Vierailija
10/15 | 

Pakko vielä sen verran kommentoida, että pidätkö itseäsi oikeasti vähävaraisena? Jos tulosi ovat noin 3000 bruttona, tulosihan ovat oikein hyvät. Vai ovatko velkasi syntyneet ajalta, jolloin tulot olivat pienemmät?

Vierailija
12/15 | 

Ärsyttää kun hyvässä tilanteessa olevat ihmiset tulee aukomaan päätään. Itse ylivelkaantuneena ja loputon ulosotto elämässä, ei jaksa lukea noita kommentteja että ompa tyhmää jos ottaa elämiseen lainaa tai miten sulla ei oo asuntoo tai autoo ymym. Itse olen velkaantunut sen takia että sairastuin syöpään 21 vuotiaana ja ne velat on koko loppuelämän niskassa (tai siltä se nyt tuntuu) Tsemppiä Sanna ja kiva kirjoitus.

Vierailija
14/15 | 

Huh mikä tapa ajatella asioita! Uskon että olet ollut aina vähävarainen jos et edes halua ajatella, että velattomuus olisi hyvä tapa elää.

Urpo
15/15 | 

Tässä ei olekaan kysymys siitä, ettei tule toimeen rahallaan. Sanna on hyvätuloinen ja kuluttaa silti velaksi, haluaa tehdä niin. Sairastuminen on ihan eri juttu, sillon tulot tippuu vääjäämättä jossain kohdassa tai pahimmassa tapauksessa kokonaan. Mitä Sanna tekee jos sairastuu? Ottaa lisää velkaa? Ja Sanna saa tehdä tuloillaan mitä vaan, ei ole meidän tehtävä tuomaroida sitä, osa varmaan haluaa varoittaakin. Mutta joku tässä varmaan Sannaa itseäänkin vaivaa, kun kirjoittaa lähestulkoon aina rahasta jossain muodossa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat