Kirjoitukset avainsanalla lähisuhdeväkivalta

Kuva: Siltala

"Tuhoavan rakkauden tarina

Nuori, kunnianhimoinen ja elämännälkäinen viulisti lähtee Berliiniin rakentaakseen soittotekniikkansa uusiksi. Viulunsoiton lisäksi mullistuu koko elämä. 

Hylättyään lapsuutensa ahtaan uskonnollisen piirin, klassisen musiikin ehdottomuuden ja poikaystävänsä, hän ahmii kokemuksia ja elämää. Sitten tapahtuu se, mitä ei koskaan pitänyt tapahtua: raskaus. Alkaa syöksykierre ihmissuhteeseen, joka vaikuttaa alkuun unelmalta, vie Berliinistä Beniniin, mutta vähitellen nakertaa itsekunnioituksen ja itsemääräämisoikeuden. Hyväily muuttuu väkivallaksi ja halu häpeäksi. 

Seikkailunhaluinen, peloton mieli murtuu ja lopulta on helpointa hylätä itsensä. " Siltala

 

Kirjan tiedot:

Teos: Älä sano että rakastat

Tekijä: Raakel Lignell

Kustantaja: Siltala

Vuosi: 2019

Sivuja: 171, äänikirja 8 h 32 min

Mistä: Book Beat

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska olen lukenut kaikki aiemmatkin Raakel Lignellin kirjat ja olen lukenut myös hänen blogiaan joskus. Olen myös nähnyt Raakel Lignellin livenä joitakin vuosia sitten Hyvä Terveyden lukijatapahtumassa hotelli Tammerissa. Hän oli juuri silloin pinnalla julkisuudessa, koska oli onnistunut pudottamaan painoa 50 kg.

Toinen syy miksi valitsin tämän kirjan on henkilökohtaisempi. Itsellä on samansuuntaisia kokemuksia kuin Raakelilla. Kirjaa kuunnellessani tällä viikolla olen läpikäynyt samalla omaa tarinaani. Siihen ei liity afrikkalaista miestä ja huumeita vaan on ihan tyypillinen suomalainen alkoholistimies tarina. 

Kirjaa kuunnellessani hämmästelin oikein, että miten samankaltainen Raakelin tarina on omani kanssa. Väkivaltaisesta suhteesta on vaikea lähteä. Eroa tehdään monesti pitkän aikaa. Erotaan ja palataan yhteen. Aina on toive siitä, että jokin muuttuu vielä. Näin ei kuitenkaan yleensä käy vaan tilanne pahenee vaan koko ajan. Minun tapauksessani eroon auttoi etäisyyden ottaminen ja aika.

Suosittelen kirjaa etenkin niille, jotka ovat juuri tällä hetkellä väkivaltaisessa suhteessa. Lue tämä ja huomaa sen samankaltaisuus omaan tilanteeseesi verrattuna. Eron jälkeen on vielä elämää jäljellä, mutta jos jäät suhteeseen voi elämä loppua hyvinkin nopeasti.

Kerro jollekin tilanteestasi, hakeudu turvakotiin ja anna muiden auttaa. Yksin ei tarvitse yrittää selvitä. Älä häpeä tilannetta. Häpeä ei ole sinun vaan juurikin sen, joka käyttää väkivaltaa.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat