Kirjoitukset avainsanalla aikuisten lasten äiti

www.pixabay.com

Tänään on päättynyt minun pitkä urani yksinhuoltajana. Kuopus on nyt täysi-ikäinen. En ole siis enää kenenkään huoltaja vaan aikuisten lasten äiti.

Enää en pääse katselemaan pojan Wilmaa enkä pankkitiliä. Tämä ei kylläkään haittaa yhtään. Kokemuksesta jo tiedän, että minun ei ole välttämätöntä seurata täysi-ikäisen lapseni tekemisiä. Toki seuraan, mutta eri tavalla kuin alaikäistä. Poika asuu varmasti vielä ainakin vuoden kotona. 

Lapsen täysi-ikäisyys tuo tiettyä vapautta vanhemman elämään. Mutta niin kauan kuin lapsi asuu kotona ei mikään juurikaan muutu. Ruokaa laitetaan edelleen ja pyykkiä pestään ja tiskiä riittää.

Mutta siis voin tehdä vapaa-ajallani mitä milloinkin haluan, koska lapset ovat täysi-ikäisiä eivätkä tarvitse vahtimista. En kuitenkaan usko, että minulla alkaa nyt uusi baarikausi. Hassua tässä on se, että voin mennä yhdessä poikien kanssa vaikka muutamalle oluelle baariin istumaan.

Elämä on tässä ja nyt. Tällä hetkellä on aika keskittyä omaan elämääni. Pitää huolta itsestäni ja totutella siihen, että kuopuskin on nyt täysivaltainen ihminen, joka ei tarvitse minun lupaani asioidensa hoitoon. Joskus kauan sitten oli vaikeata edes kuvitella tätä päivää. Ja nyt voi vain ihmetellä, miten nopeasti aika on kulunut.

Olen ollut onnekas, kun olen saanut kasvaa yhdessä aikuiseksi kahden ihanan ja niin rakkaan poikani kanssa. Ja tietenkään en pysty kirjoittamaan tätä ilman onnen kyyneliä. Olen niin onnellinen tämän etapin saavuttamisesta. Onnea kuopus 18 vuotta!

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Hei! Kotona asuva täysi-ikäinen voi saada toimeentulotukea, jos muita tuloja ei ole. Silloin hän voisi osallistua osittain elämisen kuluihin ja omiin menoihin. Kannattaa tarkistuttaa Kelasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat