Kirjoitukset avainsanalla Saara Henriksson

Kuva: Into kustannus

Onpa hyvä kirja. Halusin kuunnella tämän, koska koin itselleni tarpeelliseksi saada opastusta rahankäyttööni. Huomasinkin kuunnellessani, että en sitten olekaan niin tyhmä kuin kuvitellaan. Olen toiminut rahan kanssa juuri niin hyvin kuin olen omassa tilanteessani pystynyt lasten ollessa alaikäisiä. 

Se, miksi en esim. ole jaksanut tehdä keikkatyötä jatkuvasti saadakseni lisätuloja ei ole kyllä ollut laiskuutta. Kyllä yksinhuoltajilla on oikeus pitää vapaapäivät vapaapäivinä. Ja sitä paitsi raha on vain rahaa. Kyllä on paljon arvokkaampaa ollut viettää aikaa lasten kanssa ja myös käyttää aikaa itseensä. Mitä sitten, vaikka onkin kertynyt velkaa. 

Tällä hetkellä varsinkaan minun veloillani ei ole yhtään mitään merkitystä yhtään mihinkään asiaan. Minulla on ihan kohta molemmat lapset täysi-ikäisiä ja en ole enää yksinhuoltaja. Ja minähän hoidan velat pois tavalla tai toisella. Eläminen on paljon tärkeämpää kuin velaton elämä minulle ainakin.

Tässä kirjassa ei paheksuta sitä, jos et ole onnistunut tekemään tuottavia sijoituksia etkä ole säästänyt puskurirahastoa. Kirjassa annetaan konkreettisia ja järkeviä neuvoja siitä, miten kuka tahansa voi kohentaa omaa taloudellista tilannettaan.

Kirjassa ei siis kehoiteta ketään elämään velaksi. Se on minun omaa ajatteluani ihan täysin!

Suosittelen kaikille, jotka haaveilevat paremmasta taloustilanteesta!

 

"Railakas rahakirja opastaa oman talouden saloihin, auttaa tasapainottamaan tulot ja menot ja tarjoaa neuvot parempaan arkeen ilman häpeää – hyvä arki kun ei vaadi sisustusblogien näköistä elämää eikä selkeälinjaisia tanskalaisia huonekaluja. Niitäkin voi toki olla, jos hoitaa taloutensa hyvin.

Marjojen poimiminen tai säilöntä eivät riitä oman talouden tasapainottamiseen, vaan rahaa pitäisi tulla jostain myös sisään. Rikastumisoppaat kehottavat perustamaan kasvuyrityksiä tai ryhtymään sijoittajaksi, mutta suurimman osan meistä on tultava toimeen omalla työllään.

Kirjassa käsitellään valintoja töissä ja koulussa sekä vaihtoehtoja pulmatilanteissa. Kirja tarjoaa vinkkejä myös työn ja perheen yhdistämiseen." Into

 

Kirjan tiedot:

Teos: Railakas rahakirja-Näin hoidat taloutesi viisaasti

Tekijä: Saara Henriksson, Aino-Maija Leinonen

Kustantaja: Into

Vuosi: 2018

Sivuja: 109, äänikirja 5 h 10 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatista

 

Tällä kirjalla saa rastin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtaan 34) Kirjassa on useamman kirjoittajan kirjoituksia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat