Kirjoitukset avainsanalla Elämän keskivaiheilla blogi

www.pixabay.com

" Ei polku tää vie mihinkään, nyt sen nään, kun silmät aukaisen..." Neon 2

Itsestäni johtumattomista syistä on aika päättää tämä Elämän keskivaiheilla blogi. On haikeata tehdä tätä viimeistä postausta. Me naisten blogiyhteisössä on ollut hyvä ja turvallinen olo harjoitella blogin pitämistä yhdessä toisten kanssa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin ja aloittaa uutta, jotta voisi mennä eteenpäin.

Tämä blogi jää tänne Me naisten blogiyhteisöön ja on luettavissa ainakin huhtikuun loppuun asti. Minä aloitan uuden blogin Lilyn blogiyhteisössä. Blogi kertoo minun elämästäni, ajatuksistani ja kokemuksistani. Jatkan siellä siitä, mihin täällä jäin. Tästä pääset lukemaan uutta blogiani.

Toivottavasti tykkäsit Elämän keskivaiheilla blogista! Minusta ainakin on ollut kivaa pitää blogia täällä. Olenkin siis kiitollinen näistä vuosista täällä. Tämä on ollut erinomainen paikka pitää blogia.

Kiitos myös sinulle uskollinen lukijani. Toivottavasti seuraat minua myös Lilyn blogiyhteisössä!

Nähdään!

-Sanna-

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Harmi kun tämä blogi päättyy, tämä on mukavan samaistuttava ja nimikin on hyvä. Täällä on kivempi kommentoida kun ei tarvitse ilmoittaa sähköpostiosoitetta tms, mutta varmaan käyn kurkkaamassa välillä uuttakin blogiasi.

Hyvää kevään odotusta ja iloa bloggailuun!

K.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/4 | 

Tervetuloa seuraamaan uutta blogiani. Ja näitä postauksia voi tosiaan lukea täällä huhtikuun loppuun! En ole lopettamassa bloggaamista.
Hyvää kevättä sinullekin!

Vierailija
3/4 | 

Kävin katsomassa uutta blogiasi. Kivalta sekin näyttää.

Täytyy jakaa tämmöinen erikoinen havainto joka tuli siellä olevasta kuvastasi mieleen: sinulla on sydämen muotoiset kasvot :)

(Joskus olen ihmetellyt kun olen lukenut että kasvot voivat olla sydämen muotoiset, mutta sinullahan selvästi on.)

K.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Kuukausi, vuosi ja vuosikymmen ovat vaihtuneet. Minä juhlistin tätä tapahtumaa kotona syömällä hyvin ja lepäilemällä sohvalla. Ikkunasta näkee raketteja niin hyvin, että harvoin viitsii lähteä ulos niitä katselemaan. Olin illalla aika väsynyt. Olen ollut tiiviisti töissä koko pitkän syksyn. Olen niin iloinen, kun minulla vihdoin on vapaata ja lomaa lähes koko tammikuun ajan. Ohjelmaa on luvassa, mutta kyllä minä lepäilläkin ehdin.

Vuosi 2019 oli minulle ihan hyvä blogivuosi. Sain paljon uusia lukijoita, mutta myös kokea julkisuuden negatiivisia puolia. Huomasin myös uupuvani blogin pitämiseen, kun siitä alkoi tulla vähän niin kuin työtä. Minullahan on kuitenkin olemassa vakituinen työ, joka on suhteellisen raskasta, joten aivoinfarktin välttääkseni aion tänä vuonna kirjoitella blogia ihan fiiliksellä. 

En myöskään ota itselleni yhtään mitään tavoitetta tai haastetta tälle vuodelle. Haluan olla vapaa kaikista ylimääräisistä rasitteista. Tänä vuonna tiedän pääseväni järjestämään ylioppilasjuhlat. Voi myös käydä niin, että jään yksin asumaan tämän vuoden aikana. Saa nähdä, miten pojan jatko-opinnot ja asumisjärjestelyt tulevat menemään. Silloin minä sitten ensimmäistä kertaa elämässäni asun ihan yksin. Ehkäpä muutan silloin sitten pienempään asuntoon. Pääsette kyllä sitten lukemaan näistä muutoksista, kun ne ovat ajankohtaisia.

 

Vuoden alussa on kiva katsoa taaksepäin vuoteen 2019. Tässä vuoden 2019 luetuimmat postaukset:

 1. Kesäkuntoon kävellen! Aloita kävelyhaaste huhtikuussa
 2. Kenen kuuluu maksaa 18-30-vuotiaan nuoren aikuisen elämä?
 3. Miltä tuntuu, kun rahankäyttöäni arvostellaan julkisesti?
 4. Velkataakka painaa, on aika ryhdistäytyä-auttaako Jars metodi?
 5. Olenko minä köyhä?

 

Vuonna 2019 raha-asiani ovat olleet pinnalla. Tavallinen rahankäyttöni on herättänyt paheksuntaa joidenkin lukijoiden keskuudessa. Mistä lie sitten se paheksunta johtuneekaan. Minä, kun en elämäntyylilläni aiheuta kenellekään sen enempää haittaa kuin kukaan mukaan tavallinen suomalainen tallaaja. Pikemminkin päinvastoin. Ja lapsenikin ovat molemmat jo täysi-ikäisiä, joten ketä oikeasti jaksaa kiinnostaa minun raha-asiani. 

Tänä vuonna keskitynkin mieluummin tässä blogissa kertomaan, että millaista se elämä on sitten, kun lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja muuttavat pois kotoa. 42-vuotiaana on ihanaa olla aikuisten lasten äiti, jolla on vihdoin omaa aikaa. Vai onko?

 

 

www.pixabay.com

On joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäinen adventti. Tästä se joulunodotus todella sitten alkaakin. Minun mielestäni on hyvä, että vielä on useampi viikko aikaa valmistautua jouluun. Itse en edes vielä tiedä joulunajan työvuorojani, joten en ole tehnyt mitään suurempia suunnitelmia. Osan joulusta vietän työpaikalla todennäköisesti.

Kotosalla kyllä varmastikin ollaan. Syödään hyvin ja varmaankin pelaillaan lautapelejä. Lahjat eivät ole pääosassa sillä lapseni ovat jo aikuisia. Jotain pientä hankin heille sekä sisarusteni lapsille.

Joulukuu on alkanut täällä ihanan valkoisena. Lunta on vähän maassa. Se valaisee kivasti. Varsinkin synkän marraskuun jälkeen kaikki valo on tervetullutta.

Marraskuu oli pimeä kuukausi ja loppua kohti väsyin pitkiin työpäiviin ja huoliin, jotka onneksi ovat helpottaneet. Välillä tuntui etten keksi/ jaksa kirjoittaa blogia. Kohtasin myös toisten naisten vihaa sitä kohtaan, että olen jakanut postauksiani erääseen Facebook ryhmään. Jotkut eivät selvästikään osaa pitää omana tietonaan, että eivät tykkää siitä, että bloggaaja voi saada palkkaa kirjoittelustaan. Mitä sitten, pieni raha minulle ei ole pois keneltäkään. Jokainen voi itse alkaa bloggaajaksi, jos on siitä kateellinen.

 

Marraskuussa luetuimpia postauksia olivat:

 1. Paljonko minä tienasin vuonna 2018?
 2. Aiotko ottaa influenssarokotteen?
 3. Ennen menkkojen alkua painoa tulee lisää
 4. Miten meni kävelydieetin ensimmäinen viikko?
 5. Hyvä ruoka, parempi mieli

 

Tämä blogi jatkuu edelleen, vaikka se joitakin selvästikin harmittaa. Onneksi on paljon niitä ihania lukijoita, joita ei haittaa, vaikka minä joskus vähän jotain lisätuloja tästä saisinkin. Ja minullehan raha ei edes ole se tärkein asia blogin pitämisessä. Tärkeintä on se, että saa omat ajatuksensa näkyville. Tärkeätä on myös, että voin näiden postausten avulla auttaa muita, joilla on samoja ongelmia kuin minulla.

Kiitoksia sinulle ihana lukijani, että olet ollut marraskuussakin mukana seuraamassa ajatuksiani! Lupaan, että ajatuksia ja tunteita riittää joulukuussakin Elämän keskivaiheilla blogissa.

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hyvä, jatka vaan. On kiva lukea ns. tavallisen ihmisen kirjoituksia elämästä.

Käyttäjä28993
Liittynyt24.1.2019
3/6 | 

Moi!

Kivaa luettavaa aina tässä sinun blogissa. Tavallisen elämän juttuja jotka kiinnostaa aina

Mie
5/6 | 

Jatka kirjottamista! Hyvä, että kirjoitat sulle tärkeistä asioista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Aika kuluu nopeasti ja nyt todellakin on jo marraskuu. Koko ajan on pimeämpää ja kylmempää. Ja joulu lähempänä. Monet ovat jo aloittaneet jouluvalmistelut. Itse en kylläkään ole vielä tehnyt yhtään mitään.

Ehkä voisin aloittaa ostamalla lisää ledkynttilöitä. Kynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Sitten vaan viltti päälle sohvalla makoillessa. Eiköhän niiden voimalla pääse taas eteenpäin tästäkin pimeydestä.

Mutta palaan vielä lokakuuhun sen verran, että vilkaistaan, mitkä postauksistani ovat olleet ne viisi luetuinta. Tässä ne ovat jälleen järjestyksessä ja linkattuina.

 1. Onko minulla liikaa velkaa?
 2. Palkkaisinko itselleni personal trainerin?
 3. Syyskuun luetuimmat postaukset- Top 5
 4. Pelkään uupuvani tähän kaikkeen
 5. Tekeekö omistaminen ihmisestä paremman?

Lokakuu oli itselle hieman pettymyskuukausi. Jouduin kiusatuksi eräässä hyväosaisten naisten facebookryhmässä vain sen takia, että olen yrittänyt saada postausteni avulla helpotusta omaan taloustilanteeseeni. Huomaa, että joillakin hyväosaisilla ei ole mitään hajuakaan siitä, millaista on olla pienituloinen tai vähävarainen. Mutta eipä siitä sen enempää. En välitä heistä ja jatkan blogin pitämistä, koska on selvästikin olemassa lukijoita, jotka odottavat aina uutta postausta. Ehkä onkin ihan hyvä ettei ole niin kovin suosittu blogimaailmassa. Suosio tuo aina mukanaan kateutta, se on selvää.

Marraskuussa kirjoittelen aina silloin, kun siltä tuntuu. Aiheina hyvinvointi, kirjat ja joskus raha. Lisäksi kirjoittelen välillä ihan vaan päiväkirjapostauksia. Ja silloin tällöin voi olla ajankohtaisia teemapostauksia.

Kiitos sinulle lukijani, kun olet viihtynyt seurassani. Toivottavasti jatkossakin jaksat lukea höpinöitäni!

 

 

Kommentit (7)

Anu T.
1/7 | 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten määrittelet hyväosaisen? Olet käyttänyt tätä termiä aika paljon.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/7 | 

Hyväosainen on sellainen, kenen ei ole koskaan missään elämänvaiheessaan olla huolissaan rahojen riittävyydestä.

Vanhemmat ovat tukeneet taloudellisesti tai on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk tai mies elättää.

Siinä nyt ainakin joitain määritelmiä.

Vaimitees
3/7 | 

Mut hei, aina ei ole kyllä kysymys siitä, että paljonko tienaa. Menot ja tulot balanssiin, hyvä talouden hallinta on kaiken a ja o.

Anu T.
4/7 | 

Eli käytätkö näitä määritelmiä itse toisista, hyväosaisiksi olettamistasi ihmisistä? Yhtä vai useampaa kerralla?

Kummastelen tätä kommenttia, että "on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk". Ok, ihminen todennäköisesti on hyväosainen hyväpalkkaisessa työssä (jos sen niin ajattelee), mutta hänen taustansa voi olla ihan toista. Tartun tähän siksi, että se pätee minuun. En kuitenkaan noin vain "ole päässyt" työhön, jossa tienaa hyvin, vaan se on vaatinut paljon opiskelua, tahtoa ja työtä, että nyt voisin kutsua itseäni hyväosaiseksi. Rahojen riittävyydestä on pitänyt olla huolissaan moneenkin otteeseen elämässä. Vanhemmat eivät ole pystyneet tukemaan taloudellisesti, lama-ajan vaikutusta. Miehen elätettävänä en ole koskaan ollut.

Kaikkiin asioihin en ole voinut vaikuttaa, mutta omilla valinnoilla olen joihinkin voinut vaikuttaa (esim. ulkomaan matkailua en ole harrastanut), ja se osaltaan on mahdollistanut tämän hetkisen hyvän elämäntilanteen. Sanon "tämän hetkisen", sillä koskaan ei voi tietää, miten elämässä käy, ja siihen olen myös yrittänyt (taloudellisesti) varautua. Toisaalta minulle on päivänselvää, että autan vanhempiani tarvittaessa rahallisesti, vaikka he eivät ole pystyneet minua siten tukemaan. Heidän tukensa on kuitenkin ollut muuten tärkeää ja heiltä olen saanut tolkun suhtautumisen rahaan.

Korkealla palkalla on muuten myös se kääntöpuoli, että mm. päivähoito-maksut ovat korkeammat ja tietysti veroprosentti on ihan kiitettävän iso. Minusta se on kuitenkin ihan oikein, ja mielelläni maksan veroni.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
5/7 | 

Ihan ylipäätään miellän hyväosaiseksi kenet tahansa, jolla on parempi taloustilanne kuin minulla. Enkä ymmärrä, miksi joku loukkaantuisi siitä.

Enkä minä valita omasta tilanteestani. Totean vain asioita omassa blogissani. Se lienee minulle sallittua, kun terapioin itseäni.

Vierailija
6/7 | 

Ota huomioon se, että jokainen, jolla on parempi taloustilanne kuin sinulla, ole suinkaan hyväosainen ja se tila ei edes ole aina pysyvä.

On vain pitänyt monenkin ponnistella päästäkseen siihen "hyväosaisen" tilaan. Jos on suht hyvä palkka, niinkuin sinullakin on, ja ei ole ottanut liiemmälti kulutusluottoja, joita pitää maksella hyvän osan elämäänsä, silloin voi saavuttaa hyvän taloudellisen balanssin. Näin se menee.

Ei ole tarttenut syntyä ns. kultalusikka suussa.  Sinä kyllä olet mielestäni valittanutkin joskus omaa tilannettasi. Tosin olet mahdollistanut luotonotollasi juurikin nuo kaikki matkat ja muut "hyväosaisen" jutut.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
7/7 | 

Sen takia en enää valitakaan, kun olen voinut luottojen avulla mahdollistaa itselleni "parempaa" elämää.

Mutta mainitsenpa taas että joku saa nämä samat asiat ilman luottoja. Ja joskus maksajina voivat olla esim. vanhemmat tai mies.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat